skincare

5 moduri de a folosi apa termală

Apa termală

În ultimul timp trec din ce în ce mai des prin Farmacia Tei. Am descoperit la ei cele mai interesante și utile lucruri. Dacă ar fi să fac un top al produselor pe care îmi place să le cumpăr de acolo, pe primul loc ar fi apa termală. Au toate variantele de mărimi și branduri pe care mi le pot dori. De la sticluțe mici, numai bune de ținut în geantă, la cele mari, nelipsite din trusa mea.

Ultima dată când am ajuns prin Farmacia Tei, mi-am cumpărat apa termală de la Bioderma. Știam că îmi place foaaaarte mult, așa că am luat varianta de 300 ml. Să fiu sigură că îmi ajunge în perioada ce urmează. Și de fiecare dată când o cumpăr, îi mai găsesc câte o întrebuințare. Mai ales acum, că vine căldura, îmi face viața mult mai ușoară.

Hidratare

De câte ori îmi simt tenul deshidratat, pun mâna pe sticla de apă termală și pulverizez o cantitate generoasă pe față. Îmi place la cea de la Bioderma că are un dozaj foarte practic și nu iese prea mult produs. Pot să îl aplic într-un strat lejer, sau într-un strat generos, în funcție de nevoile mele. Se întmplă să am senzația de piele care mă strânge după ce îmi curăț fața, așa că aplic apă termală din abundență și senzația dispare. Sau să îmi doresc un plus de hidratare, pe lângă crema pe care o folosesc, așa că aplic două- trei pompițe.

Ca un extra sfat, acum că tot vorbeam de perioada caldă care se apropie, îmi place să țin apa termală în frigider. Sau cel puțin să o pun înainte cu 10 minute să o folosesc. Aplicată pe tenul curat, proaspăt spălat, îmi oferă o senzație intensă de răcorire. Îmi place să o folosesc așa în special seara. Aștfel mă asigur că tenul meu nu are parte de o trecere bruscă de la cald la frig.

Apa termală după curățare

După maștile faciale

Încerc să îmi aplic de cel puțin două ori pe săptămână câte o mască pe ten. Le-am dedicat chiar un articol, pe care îl găsiți aici. Fie că e vorba de măști pentru luminozitate, pentru hidratare, sau anti imperfecțiuni, mi se par un pas important în rutina de îngrijire. Am descoperit, de curând, că senzația de hidratare este și mai intensă dacă aplic câteva pompițe din apa termală. Urmez instrucțiunile de pe plicul măștii, o îndepărtez cu apă, apoi pulverizez apa termală pe față. Tenul meu arată și se simte mult mai hidratat de când am recurs la acest mic truc.

măști de față

Fixarea machiajului

Nu sunt adepta sprayului de fixare folosit zilnic. Într-adevăr, există momente în care mă asigur că machiajul meu rămâne intact cât mai mult posibil. Sau zile în care simt că vreau un efect de extra glow. Dar asta nu se întâmplă în fiecare zi. Totuși, fondul de ten, peste care mai aplic și pudră, poate părea uneori încărcat. Sau poate nu îmi doresc să rămână acel aspect pudrat. Pentru acele momente apelez din nou la apa termală.

După ce urmez pașii obișnuiți, am grijă să țin tubul la o distanță potrivită, și aplic un strat subțire de apă termală peste machiaj. Ajută produsele să se topească în ten și între ele. Să se combine frumos pe fața mea și să ofere un aspect cât se poate de natural. Plus că prelungește și rezistența întregului look.

Umezirea pensulelor

Sunt momente în care fardurile îmi dau bătăi de cap și nu vor nicicum să se ia pe pensulă. În special cele sidefate sau metalice. În tăviță par foarte intense și strălucitoare, dar la ochi nu mai au același efect. Trucul meu pentru a le intensifica este să umezesc puțin pensula înainte. Este suficientă o pompiță de apă termală înainte să iau produs pe pensulă și intensifică imediat culoarea.

Și rămânând la capitolul pensule și bureței, mai am un mod interesant de a folosi apa termală. Se întâmplă uneori ca iluminatorul să nu se mai vadă pe ten, de la atâtea produse prăfoase. În cazul ăsta, mă salvează din nou apa termală cu proprietăți magice. O pulverizez pe burețel sau pensulă, depinde cu ce aplic iluminatorul, și imeidat devine mai intens.

bioderma

După epilare

Mi se întâmplă să îmi simt pielea uscată după epilare. Sau să fie pur și simplu iritată, lucru perfect normal. Pentru a scăpa de senzația neplăcută, pulverizez niște apă termală pe zona sensibilizată. Simt ușor cum pielea mea se calmează, iar disconfortul dispare. Este cu atât mai plăcut dacă aplic apă termală ținută înainte în frigider. Mă răcorește și hidratează foarte bine.

Acestea sunt modurile în care folosesc eu cel mai des apa termală. Am inclus-o în rutina mea zilnică, iar acum nu mă mai pot despărți de ea. Cu toate acestea, încă îi caut întrebuințări, pentru că sunt sigură că nu le-am descoperit pe toate. Sau mici trucuri, care să o facă și mai eficientă.

Sunt curioasă dacă ați inclus apa termală în rutina voastră. Dacă da, care este modul preferat de a o folosi? Vă aștept și pe Instagram, unde postez fotografii și filmulețe legate de articole!

 

Pupici

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply