Make-up

Codița de tuș- tehnici și produse

Mult timp am evitat să îmi fac codița de tuș, indiferent de machiajul pe care-l purtam. Aplicam maxim pe pleoapă, dar toată povestea se termina la capătul genelor. Eu ziceam că nu-mi place să prelungesc linia, că nu mă avantajează. Adevărul era că încercasem de prea multe ori și nu-mi reușise. Așa că nu mai aveam chef să-mi stric machiajul mereu încercând.

Cu singuranță ai văzut clipul în care îți tot adaugi câte puțin tuș să uniformizezi codițele între ele.  Sau pentru a le corecta, fiindcă ți se par ușor inegale. Dar sfârșești cu niște ochi de panda și trebuie să ștergi totul. Cam așa pățeam eu de fiecare dată. Iar după multe încercări nereușite, am decis s-o las baltă.

Greșeala de care mi-am dat seama abia mai târziu, a fost că nu încercasem mai multe tipuri de produse. Auzisem eu că tușul cu pensulă e cel mai bun, că se lucrează ușor cu el. Nu m-am gândit atunci că ,,cel mai bun” e un termen subiectiv. Mi-am mai încercat eu norocul și cu un tuș în borcănel, dar nu a fost o alegere prea fericită. Era un produs de la Elf, dar care un excela nici prin textură, nici prin pensulă.

În sfărșit îmi ieșea și mie codița de tuș

Și uite așa, până nu demult, eu am tot fugit de codița de tuș. Dar întâmplarea a făcut să-mi ajungă pe mână un produs de tip cariocă. Cu o ultimă speranță în suflet, dar fără prea mari așteptări, am început să trasez. Și am început eu, frumos, cu exteriorul. Am conturat ușor linia, apoi am venit și spre pleoapă. Iar rezultatul a fost impresionant.

M-am ambiționat să mai încerc și în alte zile, folosind același produs. Mare mi-a fost mirarea să văd că mi-a ieșit și a doua oară. Și a treia, și tot așa de fiecare dată când am încercat. Sau, mă rog, aproape de fiecare dată, să nu exagerez acum.

Dar atunci am avut un moment de revelație, și mi-am dat seama că mă înțeleg foarte bine cu produsele tip cariocă. Jucându-mă eu mai târziu, am descoperit și că îmi place să aibă vârful cât mai subțire. Ca liniile mele să fie cât mai precise și codița de tuș cât mai ascuțită.Nu contează ce formă aleg să port, capătul trebuie să fie foarte sharp.

Tips and tricks

Din tutorialele pe care le-am văzut în timp, dar și din experiență, am observat câteva ponturi.

  1. Codița de tuș se face cel mai bine cu ochiul deschis. Dacă e perfectă când ochiul e închis, s-ar putea să nu fie la fel și când îl deschizi. Pleoapa va avea altă poziție, liniile pot părea tremurate. Așa că e cel mai bine să încerci să eviți tentația de a închide ochiul când trasezi linia.
  2. O altă tentație pe care ar fi bine să o ignori este trasul de pleoapă. Da, linia pare mult mai ușor de trasat dacă pielea este perfect întinsă. Dar nu vrei să te trezești cu ceva inegal și aparent tremurat când pleoapa revine la forma inițială. Un alt motiv, destul de bun, este că ridurile fine se accentuează dacă ai acest obicei. Trăgând de pleoapă spre exterior, nu faci decât să favorizezi apariția sau adâncirea ridurilor din zona ochilor.
  3. Un alt sfat prețios este folosirea unei oglinzi micuțe. Lași privirea în jos, te uiți în oglindă și trasezi codița de tuș. Așa nu va fi nevoie nici să închizi ochiul, nici să tragi de pleoapă. Privind în jos, te asiguri că forma va fi identică și atunci când privești normal în față.

Ce produse folosim?

Când vine vorba de produse, cum spuneam mai sus, e foarte subiectivă treaba. Eu am aflat că produsele cariocă mă ajută cel mai mult. Primul tuș cu care mi-am exersat talentul a fost  L’Oreal Paris Super Liner Perfect Slim. Mi-a plăcut foarte mult penița subțire și consistența produsului. L-am folosit mai mult în perioada rece, pentru că la primele semne de căldură a început să se transfere. Se poate să fie și de la faptul că am o ușoară tendință de îngrășare a pleoapei. Dar m-am reprofilat, ca să evit accidentele.

Am ajuns astfel la Epic Ink Liner, de la NYX. Auzisem de el, pentru că e super vestit și e de ceva timp pe piață. Totuși, până acum câteva luni, eu nu mă jucasem cu el. Fiind în căutare de tuș, m-am gândit să îi dau o șansă, mai ales că e waterproof. Știam că vine căldura și am nevoie de un produs pe care să mă pot baza. Iar cu acesta am mers la sigur.Penița este foarte ascuțită și se aplică ușor. Culoarea este uniformă și opacă de la primul strat. Foarte rar am simțit nevoia să insist pentru a completa conturul în vreo porțiune. Într-adevăr e waterproof, nu am pățit încă să se transfere sau să curgă.

Dezamăgiri

Cum nu toate produsele pot fi bune, am și două variante care m-au dezamăgit. Asta nu înseamnă că nu sunt neapărat produse bune, pur și simplu nu m-am înțeles eu cu ele. Prima dezamăgire a fost superfine de la Essence. Mă așteptam să semene cu superliner, cel puțin după nume. De aplicat, se aplică frumos, uniform, nimic de reproșat până aici. Cum se încălzea puțin afară, sau începea să iasă sebumul la suprafață, tușul meu se întindea într-un mare fel. Codița mea sharp își pierdea urma și lăsa loc unui efect de ochi de panda. Ceea ce nu mi s-a părut prea drăguț.

Al doilea produs cu care nu m-am înțeles este de la Oriflame. Chiar dacă mie îmi plac produsele lor, am chiar un review pentru crema lor colorată aici, acest tuș nu a fost ceea ce îmi doream. În primul rând nu îmi place aplicatorul. L-am comandat pentru că era ediție de sărbători, cu particule aurii prin el, și m-am gândit că o să arate drăguț. Dar nu pot să îl aplic așa cum vreau. Iar atunci când, printr-o minune iese codița, nu rezistă mai mult de două-trei ore. Începe să se întindă, să fie numai tuș peste tot. Deci nu, mulțumesc.

codița de tuș

Acestea sunt recomadările mele de produse și tehnici de aplicare. Cel mai important e să încerci diferite produse, cu diferite texturi, și tot felul de codițe de tuș. Doar să nu tragi de pleoapă, sau să nu închizi ochiul! Sunt curioasă dacă ai descoperit vreun ,,tuș minune”, iar dacă da, care este acesta? Te aștept și pe Instagram, unde postez filmulețe și fotografii legate de articole!

Pupici!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply