Lifestyle

Cum îmi fac manichiura?

trusa de manichiura

Auzeam eu că manichiura este cartea de vizită a unei persoane și că spune mai multe despre tine decât ai crede. Multă vreme am zis că e doar vreo strategie de marketing. Sau vreo scuză a doamnelor care voiau să fie toată ziua prin saloane. Plus că, unde încadrăm barbații? Ei nu sunt oameni? Mulți dintre ei nu par să acorde vreo importanță specială acestui aspect. Dacă m-ai fi întrebat în urmă cu ceva timp cum îmi fac manichiura, ți-aș fi spus despre unghii cu gel. Sau măcar ojă semipermanentă. Să fie aplicată perfect uniform culoarea pe unghie, plus vreun model complicat.

Dar m-am convins că lucrurile nu stau chiar așa. Forma unghiei în armonie cu cea a degetelor tale, un aspect îngrijit și curat, fac mai mult decât orice manichiură făcută pe grabă într-un salon de fiță. Nu e nevoie de cine știe ce eforturi sau de ore întregi petrecute să îți alegi modelul. E nevoie de timp acordat ție și de interes pentru aspectul tău. Într-adevăr, manichiura poate fi dusă la rang de artă, dar asigură-te întâi că te simți confortabil cu rezultatul final.

Simplitatea înseamnă eleganță

Pentru mine, simplitatea a devenit un must have și un echivalent al eleganței. Fie că vorbim de haine, machiaj sau manichiură, cel mai bine mă simt cu ceva simplu, dar frumos. Am și eu momente în care vreau să experimentez, să aleg ceva mai neobișnuit, dar apoi mă întorc cuminte la stilul meu. Cred că asta e cel mai important, să simți că ceea ce porți te reprezintă. E perfect normal să ai unghii lungi, machiaje sclipicioase sau haine în culori neon, dacă te regăsești în ele.

Nuanțele anului, sau cele ale sezonului pot reprezenta direcții orientative. La final, însă, alegerea îți aparține. Nu am să port o culoare doar pentru că este la modă, dacă ea nu îmi complimentează trăsăturile. Nu am să aleg unghiile lungi în detrimentul celor scurte, doar pentru că sunt în trend. Nici când vine vorba de haine, nu o să mixez printurile la fel ca pe podium, dacă mă fac să merg cu privirea în pământ.

În articolul Winter essentials, vorbeam despre produsele preferate din perioada rece. Dacă nu l-ai citit încă, îl găsești aici. Spuneam acolo despre oja de la Essence, numărul 103 Midnight Sky, un produs de care nu mă mai satur. Nuanța opacă, fie ea aplicată și într-un singur strat, și particulele sidefate oferă un aspect plăcut unghiilor. De asemenea, se potrivește cu orice ținută aș alege, culoarea fiind destul de versatilă.

Am ales manichiura acasă

Tot în acel articol spuneam și că aleg să îmi fac manichiura acasă. E un moment care mă relaxează și mă face să simt că îmi rezerv momente doar pentru mine. Uneori mă uit în paralel la videoclipuri pe YouTube, sau îmi iau timp să mă gândesc la ce s-a întâmplat peste zi. Când alegeam să merg la salon, eram stresată de modelul pe care urma să îl aleg.Sau  de lungimea pentru care să optez, ori de grija că rezultatul final nu va corespunde cu poza din mintea mea. Mi-a făcut plăcere să încerc toate acele modele, dar acum vreau ceva cât mai simplu. Iar asta consider că îmi pot face și acasă.

Un alt motiv pentru care nu am mai ajuns la manichiură într-un salon, este faptul că mă plictisesc destul de repede. Oricât de mult îmi place o culoare sau un model, îmi doresc să experimentez mereu altceva. Ori 2-3 săptămâni cu aceeași manichiură era un chin. Îmi doream modele tot mai complicate, mai complexe, astfel încât să nu mă mai plictisesc de ele. Astfel, ajungeam să simt că nu mă mai reprezintă. În acel moment am luat decizia de a mă ocupa singură de aspectul unghiilor mele.

ingrijirea unghiilor

Pașii pe care îi urmez

La început nu era vreun proces prea complex. Doar curățam culoarea existentă, îmi împingeam cuticulele și aplicam o nouă ojă. Cu timpul, am început să mă documentez pentru a avea un rezultat final cât mai frumos. Astfel am introdus în acest proces topul și baza, uleiul pentru cuticule, scrubul pentru mâini și masca-tratament. Sunt mici pași, cu beneficii aparent minore, dar care contribuie semnificativ la un aspect cât mai plăcut.

Primul pas a rămas în continuare curățarea ojei. După aceasta, aplic scrubul pentru mâini, deobicei pe pielea uscată. Așa cum îl folosesc pentru ten și buze, la fel procedez și cu mâinile. Am vorbit în cel mai recent articol despre exfolierea buzelor, iar dacă te interesează, găsești mai multe aici. După acest pas, clătesc produsul de pe mâini, le șterg și aplic masca hidratantă. O las să acționeze aproximativ 15 minute, după care îndepărtez excesul. După acești pași, mâinile mele sunt hrănite și pregătite pentru ceea ce urmează.

Împinsul cuticulelor a rămas la fel încă de la început. Am ales să nu le tai pentru a nu sensibiliza zona. Imediat după asta, aplic un peel off base, cu scopul de a proteja unghia, dar și de a îndepărta mai ușor și uniform lacul. Aștept aproximativ un minut, apoi aplic nuanța dorită. Dacă este nevoie, aplic cel de-al doilea strat, iar dacă nu trec direct la top. Acesta vine ca un ajutor pentru o uscare rapidă și uniformă. Corectez excesul de lac, dacă este cazul, cu bețișoare de urechi și acetonă. Dacă nu, trec direct la aplicarea uleiului pentru cuticule.

Puteam face acest pas și după aplicarea măștii, dar ar fi presupus degresarea unghiei. Astfel ne asiguram că oja se va așeza frumos. Pentru a evita orice risc, prefer să fac acest pas la final. Aplic uleiul din tub și masez. Astfel, el se va absorbi mai ușor și nu va lăsa o peliculă grasă. Fiind ultimul pas, mă asigur că zona este intens hidratată, pentru a nu avea porțiuni uscate și inestetice.

masca ingrijire maini

Cât despre culori, aleg nuanțe cuminți

Când am terminat, manichiura mea este pregătită să mă reprezinte. Când vine vorba de culori, prefer în continuare nuanțele de nude cu tentă roz, nuanțele de roșu și acest albastru închis. Vorbind despre culori la modă, am avut grijă să îmi iau și culoarea anului. Pe aceasta, însă, o păstrez pentru perioada verii. Momentan, rămân la ojele mele în tonuri cuminți. Totuși, am salvat câteva modele pentru vară, iar dacă te interează găsești idei drăguțe aici.

Sunt curioasă dacă tu alegi să îți faci manichiura la salon sau acasă. Te invit să îmi spui în comentarii și care sunt culorile pe care le alegi cel mai des!

Pupici

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply