Lifestyle

Cum îngrijim părul creț?

părul creț

Mâna sus cine are părul creț și se confruntă cu probleme precum vârfurile uscate sau aspect de păr încâlcit? Pentru mine, acestea două sunt cele mai mari bătăi de cap. Mai ales că am firul subțire și părul destul de lung. Iar după ce l-am decolorat, s-a uscat și mai tare la vârfuri. Nu c-ar fi fost vreo surpriză, dar am început să caut metode tot mai eficiente, pentru a scăpa de aspectul sârmos și neîngrijit.

Atunci am înțeles că hidratarea este cel mai important pas. Că pot să stau doar cu piapănul în mână, sau să încerc orice tunsoare. Dacă părul este deshidratat, acest lucru se vede imediat. Și-ți dă peste cap orice efort de a-l aranja. Dar hidratare nu înseamnă doar o mască pe lună, sau ulei pe vârfuri din când în când. Înseamnă erforturi constante de a menține firul de păr cât mai sănătos.

Măștile de păr

Și pentru că tot vorbeam de măști, care trebui aplicate regulat, e nevoie de ele și pentru păr, nu doar pentru față. Dacă pentru măștile de față am un articol aici, a venit rândul și pentru cele de păr. Nu mai este un secret că nu îmi place să folosesc un produs de 1000. Acest lucru m-a făcut să renunț și la masca de păr cu keratină de la Kallos, înainte de a o termina. Era un produs care îți făcea treaba, eram mulțumită de raportul calitate-preț. Singura greșeală a fost că am cumpărat-o direct în varianta mare și m-am săturat de ea.

La polul opus, am încercat masca pentru păr vopsit de la Oriflame. Și când spun la polul opus, mă refer la dimensiunea ambalajului, textura produsului, miros. Dacă prima era foarte consistentă, păstoasă, cu miros puternic, cea de la Oriflame este apoasă și are miros discret. Și-a făcut foarte bine treaba, a hidratat, dar a fost o diferență prea mare între ele. Simțeam că îmi curge din păr în timp ce o lăsam să acționeze, ceea ce nu îmi plăcea.

Consistența măștii de la Oriflame m-a făcut să caut un produs ceva mai dens pentru părul meu creț și așa am ajuns la cea de la Garnier. Nu am încă o părere despre ea, dar mă bucur că nu mai am senzația că îmi dispare din păr cât aștept să acționeze. Am luat-o pe cea din urmă și pentru că este cu ulei de cocos. Din când în când, folosesc chiar ulei de cocos cu o oră, două înainte de spălare, pentru un boost de hidratare.

măști pentru părul creț

Ulei pentru păr

Și cum părul creț are nevoie de hidratare intensă, uleiul pentru păr vine ca o completare perfectă a măștii. Dacă până acum foloseam doar clasicul ulei, pe care îl aplicam pe vârfuri, am introdus, recent, un pas suplimentar. De 2-3 ori pe săptămână, aplic serul de noapte de la Oriflame. Cu o formulă care hrănește și repară, acest produs îi oferă un aspect plăcut părului. Îl folosesc la fel ca pe cel de zi, diferența este că acesta are mai mult timp să acționeze.

Când aplic ulei în păr, îl împart de obicei în două părți, pentru a distribui produsul mai ușor. Pun 1-2 pompițe în palmă, îl masez pentru a se încălzi, apoi încep să îmi trec mâinile prin păr. Nu merg niciodată mai sus de zona urechilor, pentru că nu vreau un aspect gras la rădăcină. La fel procedez și cu măștile, nu le aplic niciodată mai sus de urechi.

Nu folosesc ulei pentru păr în fiecare zi, pentru că nu îmi doresc un aspect încărcat. În zilele în care nu îl aplic peste noapte și mi se pare că părul meu tinde să se usuce, dimineața îmi masez vârfurile cu puțin ulei de la Pantene. Am avut înainte unul de la Oriflame, din aceeași gamă cu cel de noapte și mi-a plăcut foarte mult. Cel de la Pantene mi se pare că are consistența puțin cam groasă și trebuie încălzit mai mult timp înainte să-l aplic.

ulei de păr

Produse de curățare

După atâția pași care să asigure hidratarea și aspectul sănătos al părului, e nevoie de o curățare pe măsură. Produsul pe care mă bazez la acest pas este șamponul purificator. Al meu este de la Oriflame, însă există în portofoliul mai multor branduri. Cu ce mă ajută acest produs? Ei bine, după toate produsele aplicate, la care se adaugă praful de afară și prostul obicei de a-mi plimba mâinile prin păr, simt nevoia de curățare intensă. Așa că, o dată la două spălări, folosesc acest șampon. După ce termin rutina de curățare, simt cum părul meu rămâne fin, curat.

Șampoanele obișnuite își fac treaba și ele, dar într-o anumită măsură. Eu am scalpul cu tendință de îngrășare, de aceea simt nevoia să adaug acest pas. Am văzut la Sephora și un scrub pentru scalp, care mi s-a părut foarte interesant. Pe acela nu am ajuns să-l încerc încă, dar sper să pun mâna pe el cât mai repede. Când nu folosesc șamponul purificator, nu am vreo preferință la șampon. Mă spăl cu orice produs îmi pică în mână și îmi place să le alternez.

șampoane pentru părul creț

Descurcarea părului

Cum părul creț se încurcă foarte repede, pieptănatul după baie devin un chin. Dac-o fi bine sau nu să te piepteni când părul este umed, nu știu. Știu doar că, odată uscat, părul meu se mai descâlcește doar cu foarfeca. Așa că pentru mine este mai puțin important când e corect să-l periez, pentru că nu prea am de ales.

Pentru a trece mai ușor peste acest moment neplăcut, am început să caut ajutor. Așa am dat peste balsamul lichid de la Gliss, care face minuni pentru mine. Îl aplic pe părul umed, doar la vârfuri, apoi încep să piaptăn părul. Ca prin minune, firele se descâlcesc mult mai ușor, iar părul nu se mai rupe în perie. Nu știu ce ingredient din acest produs îl face atât de bun, însă am grijă să nu-mi lipsească din casă. Au mai multe variante, pe care le tot schimb, dar preferata mea rămâne cea cu ambalaj mov.

spray pentru descurcare

Acestea sunt produsele pe care le folosesc pentru îngrijirea părului meu creț și care-mi fac viața mai ușoară. Niciunul dintre ele nu pot spune că e revoluționar, dar împreună chiar fac diferența. Sunt curioasă dacă ați încercat vreunul dintre ele. Dacă da, vă invit să-mi spuneți în comentarii care este acela. Vă aștept și pe Instagramul meu, unde postez poze și filmulețe legate de articole.

 

Pupici

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply