skincare

Exfoliantul Dove – secretul pielii catifelate

exfoliantul Dove

Atât pentru față, cât și pentru corp, exfolierea este un pas care nu lipsește din rutina mea. Am înțeles că doar așa pot avea o piele sănătoasă și frumoasă. Dacă pentru ten am trecut la exfolierea chimică, pentru restul corpului folosesc exfoliantul Dove. Produsele de îngrijire aplicate zilnic, celulele care se regenerează, toate acestea au nevoie de un pas suplimentar pentru a fi îndepărtate. Simpla spălare nu este suficientă pentru o piele catifelată și strălucitoare.

Îmi place să încerc mereu produse noi, formule diferite. Sunt atât de multe variante pe piață, încât trebuie să îmi placă foarte mult un produs ca să-l recumpăr. Faptul că sunt deja la al treilea borcănaș din exfoliantul Dove, cred că spune cât de mult îmi place. Singurul lucru diferit de la un recipient la altul au fost aromele, toate trei absolut minunate. Sunt genul de arome ideale atât în perioada mai caldă, cât și în sezonul rece. Deci te poți bucura de ele tot anul.

exfoliant corp

Textura

Pentru mine, textura este foarte importantă la un exfoliant. În funcție de vremea de afară, îmi place să îmi hidrateze subtil pielea, sau să îi dea un boost hrănitor. Vara prefer exfoliantele cremoase, dar  mi se par potrivite și în orice altă perioadă. Îmi plac și texturile uleioase, dar numai iarna, pentru a-mi hidrata intens pielea. Vara mi se par puțin cam grele și am impresia că mi se lipesc toate hainele de mine.

Exfoliantul Dove este ca o cremă intens nutritivă, cu particule medii exfoliante. Particulele mari mi se par potrivite în exfoliantele uleioase, pentru că nu au cum să-mi rănească pielea. Dar vara, cum nu am probleme cu pielea uscată, produsele cu particule medii sunt numai bune. Mă asigur că nu folosesc un produs prea agresiv cu pielea mea și îndepărtez toate impuritățile de la suprafața ei.

Ingredientele

Aici ar putea avea câteva minusuri, pentru că nu are cea mai ,,curată” listă de ingrediente. Mai exact, conține alcool, aluminiu și parfum. Acestea pot cauza probleme dacă pielea este sensibilă în general, sau la vreunul din elementele acestea. În rest, problema cu alcoolul este că el usucă pielea. Sincer vorbind, eu nu am avut această problemă cu exfoliantul Dove.

Poate nu am avut probleme cu deshidratarea pielii pentru că primele două ingrediente de pe listă sunt apa și glicerina, iar alcoolul este mai spre final. Sau poate că am avut eu grijă să folosesc produse mai hidratante la duș. Ori la capitolul creme și loțiuni. Cert este că pielea mea nu a avut de suferit de la niciun element mai sus menționat. Totuși, este bine să le iei în calcul, dacă știi că ai vreo sensibilitate.

exfoliantul Dove

Aplicare

Ca ordine a produselor, eu folosesc întâi un produs de curățare, fie el gel, spumă, sau ulei. Apoi vin cu scrubul pe pielea umedă. Masez bine fiecare zonă, pentru a stimula și circulația sângelui. După ce am masat, nu e nevoie să îl mai las să acționeze. Îl clătesc imediat și, pe pielea uscată, vin cu un produs de hidratare.

Important este că nu folosesc scrubul Dove la fiecare spălare. Mi se pare prea mult, iar pielea s-ar simți agresată și ar putea deveni foarte sensibilă. Chiar și gelurile de duș cu particule abrazive mi se par prea dure pentru folosirea zilnică. De obicei, îl folosesc o dată sau de două ori pe săptămână. Depinde de modul în care îmi simt pielea și de produsele pe care le aplic. Dar nu trece o săptămână fără exfoliere. Pielea rămâne mult mai catifelată după duș, iar cremele și loțiunile se absorb mult mai bine în piele.

scrub de corp

Preț

În funcție de magazin, prețurile pentru exfoliantul Dove variază. Eu l-am văzut în Carrefour la 23 de lei, în Kaufland la 27. L-am mai văzut și la prețul de 30 de lei, depinde de la un magazin la altul. În principiu, cam ăsta e intervalul de preț în care se încadrează. Nu mi se pare un produs foarte scump, l-aș poziționa în clasa de mijloc, comparativ cu cel de la Nala, care costă 40 de lei. Sau cu cele de la Sabon, că tot vorbeam de exfoliante pe bază de ulei, pe care le găsești la 80-100 de lei.

Începând de săptămâna trecută, am pornit o nouă serie pe contul meu de Instagram, numită Produsul Săptămânii. Acolo prezint câteva lucruri care îmi plac și câteva minusuri, pentru a face un mini review. Clipul apare în fiecare vineri la story și va fi salvat în highlights, cu același nume. Produsul cu care am deschis seria a fost chiar exfoliantul Dove, așa că te invit pe Instagramul meu, să vezi clipul din Hilights!

Sunt curioasă dacă ai încercat acest produs. Dacă da, care este părerea ta despre el, sau ce alt exfoliant preferi.

Pupici!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply