Make-up

Glowy skin- mereu la modă

E visul oricărei fete să aibă acel efect de glowy skin, dewy, care să radieze de sănătate. Multă vreme am zis că acest tip de machiaj nu e pentru mine. Că o să îmi scoată porii în evidență. Cum tenul meu este mixt, mă gândeam că o să lucesc mai ceva ca un bec. Așa că nu alegeam altceva în afară de finish-ul mat, tern. Și uite așa, timp de cațiva ani, am aplicat pudră până la refuz. Încercam să o mai dreg cu puțin iluminator pe zonele de volum și cam asta era tot. Ceea ce îmi rămânea de făcut era să le invidiez pe fetele din feed-ul meu. Mi se păreau atât de norocoase. Credeam că pe mine m-a lovit ghinionul și nu o să pot face nimic în privința asta.

Apoi am mai citit câte un articol, m-am uitat în stânga și în dreapta. Și am am observat că nu e chiar așa. E destul de rar să nu ai absolut nicio problemă. Fie porii îți sunt dilatați. Poate tenul tău are tendință de îngrășare ori, dimpotrivă, oricât l-ai hidrata nu scapi de aspectul ăla uscat. Orice ar fi, machiajul îți poate fi cel mai bun prieten. Trebuie doar să încerci, să analizezi cu atenție și să înțelegi ce și când te avantajează. Nu înseamnă că dacă un anumit look e la modă, o să ți se potrivească perfect. Totul ține de trăsăturile tale.

fond de ten

Am căutat, am încercat și am învățat

Văzând eu că nu sunt chiar atât de ghinionistă pe cât mă credeam, am început să prind curaj să încerc. Așa am observat că nu mă avantajează să îmi aplic un fard închis pe pleoapa inferioară. Sau să port machiaje doar în tonuri calde. Tot experimentând am aflat și că un machiaj de tip glowy poate arăta foarte bine pe tenul meu, iarna. De când am înțeles asta, nu mă mai satur de acest finish. Aplic pudră doar în zonele unde e neapărată nevoie, cum ar fi zona T. În rest, mă bucur de acea luminozitate mult râvnită.

Bineînțeles că strălucirea trebuie să vină din interior. Adică din alimentație și skincare, este o combinație mult mai importantă decât credeai, care îți influențează aspectul tenului. De la regimul alimentar propus mă abat, uneori chiar și de două ori pe zi. Însă când vine vorba de rutina de îngrijire, nu există cheat day. Am un ritual foarte clar stabilit și variez un singur produs, în momentele în care vreau să încerc ceva nou. Fac asta tocmai pentru a-mi da seama dacă acesta funcționează, sau îmi era mai bine cu versiunea anterioară.

iluminator lichid

Strălucirea vine din interior, dar există și trucuri

Când vine vorba de machiaj, am câteva trucuri care îmi vin în ajutor. Sunt zile în care, indiferent de câtă apă am băut, de câtă grijă am avut la ce mănânc și de crema hidratantă nelipsită din rutină, tenul meu nu vrea nicicum să colaboreze. Cred că și tu cunoști senzația și te-ai întâlnit cu ea. Mai ales când aveai o zi în care chiar voiai să arăți bine. Ca să nu mă mai supăr eu pe mine, am învățat să accept acele perioade. Atunci recurg la o combinație foarte simplă, dar eficientă.

De menționat este că, de aproximativ o lună, folosesc dimineața și seara un ser pentru iluminare. El face parte acum din rutina mea de îngrijire. Îl aplic înainte de crema hidratantă, seara, și de cea cu SPF, dimineața. Nu lasă aspect uleios sau să încarce tenul și intră foarte repede în piele. Efectul era mai mult de moment, când îl foloseam dimineața. Așa că am decis să îl includ și în îngrijirea de seară. Nu oferă cine știe ce luminozitate, de să nu mai am nevoie de nimic altceva pe ten. Adaugă  doar un plus de strălucire. Cred că tocmai efectul său subtil mă face să îmi placă atât de mult.

Revenind la machiaj, am o combinație salvatoare. O cantitate mică de iluminator lichid, adăugată în fondul de ten. Mixez de obicei cele două produse pe dosul palmei. Aplic apoi mixul cu burețelul pe toată fața și cobor ușor pe gât. Iluminatorul pe care îl folosesc acum are un subton ușor roz. Astfel, îmi încălzește nuanța tenului și îi oferă un aspect plăcut. De cele mai multe ori, îl combin cu un fond de ten cu finish natural și acoperire mică, spre medie. Aleg acest finish, tocmai pentru că nu vreau să o dau nici în extrema cealaltă cu strălucirea.

ser iluminator

Rise and shine

Am încercat să combin iluminatorul lichid și cu un fond de ten cu acoperire mai mare. De exemplu cu Double Wear de la Estee Lauder. Având în vedere că, dacă îl aplic într-un strat subțire acoperirea este una medie, combinația a arătat foarte bine. M-am oprit totuși aici, pentru că nu voiam un aspect cakey. Două straturi, plus acel iluminator lichid ar fi arătat probabil prea încărcat, iar eu nu îmi doream nicidecum asta. Aplicat cu măsură însă, arată natural, diminuează finish-ul pudrat al fondului de ten și rezistă de minune.

Nu m-aș vedea purtând acest look vara, însă acum mi se pare perfect. Sau, cine știe? Nu mă mai satur de toată luminozitatea, la care altădată nici nu visam. Chiar dacă amestec fondul de ten cu iluminator lichid, completez și cu unul pudră. Aplic un plus de strălucire pe pomeți, nas, arcadă și în colțul intern. Aleg unul cu irizații roz, tocmai pentru a fi în echilibru cu nuanța tenului.

fond de ten

Nu regret nicio secundă că mi-am făcut curaj să ies din carapace și să încerc această combinație. Mai ales că nu părea să mi se potrivească vreodată. Cine s-ar fi gândit că un ten mixt și un aspect dewy pot face echipă bună? Secretul stă în acel plus de strălucire. El face chiar ca zonele cu tendință de îngrășare să nu mai iasă chiar atât de mult în evidență. Una este să ai un aspect general mat și să ai un nas strălucitor. E cu totul altceva ca, o anumită zonă să reflecte lumina puțin mai mult decât celelalte. Parcă nici nu se mai vede chiar atât de tragic.

Te invit să îmi spui în comentarii dacă ai încercat această combinație, iar dacă da, cum a mers pentru tine? De asemenea, sunt curioasă dacă ai descoperit alte trucuri de machiaj, care să-ți facă viața mai ușoara.

Pupici

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Un plus de strălucire, vă rog! - Make-up Antonia Daria
  februarie 7, 2019 at 7:53 am

  […] Glowy skin- mereu la modă […]

 • Reply
  Colecția de iluminatoare - produse de make-up Antonia Daria
  martie 25, 2019 at 8:36 am

  […] Glowy skin- mereu la modă […]

 • Leave a Reply