Make-up

H&M advent calendar

h&m advent calendar

H&M advent calendar este primul produs de acest tip pe care mi l-am cumpărat. Eu l-am luat dintr-un magazin din Paris, dar am văzut că se găsea și la noi. Și nu părea să fie vreo diferență între cel cumpărat de mine și cel de pe site-ul lor. Atâta doar că era out of stock deja, undeva pe la sfârșitul lunii noiembrie. Din experiența anilor anteriori, am văzut că aceste calendare se vând imeditat. Deci ar trebui să stai cu ochii pe site, dacă îți dorești unul anume.

gloss buze

Eu l-am luat pe acesta cu gândul la calendarul de la Kiehls, pe care aveam să îl găsesc mai târziu. În acel moment, însă, era stoc zero peste tot pentru el. Am scris mai multe despre calendarul celor de la Kiehls în articolul de aici. Revenind la H&M advent calendar, prețul lui a fost 25 de euro, iar pe site costa puțin peste 100 de lei. Mi-a plăcut foarte mult că avea exclusiv produse de make-up în interior, nu și lacuri sau alte produse. Îl văzusem și pe cel de la Essence, dar nu l-am cumpărat tocmai din acest motiv, avea muuult prea multe lacuri.

La fel ca orice calendar advent și acesta are 24 de căsuțe cu produse. Am deschis în fiecare zi câte una, iar pe Instagramul meu am salvat în highlights fiecare căsuță. Mi-a plăcut faptul că era o gamă variată de produse în el, despre care auzisem numai lucruri bune. Sincer, nu m-am uitat la clipuri despre aceste două calendare pe care le-am avut, pentru că voiam ca produsele să fie o surpriză. M-am uitat doar la alte branduri, ca să pot compara și să mă ajute să aleg dacă îmi voi achiziționa și anul acesta.

produse h&m advent calendar

Componența calendarului

În total am găsit în calendar 4 gloss-uri de buze, 4 rujuri de tip baton, 2 eyelinere cu glitter în ele, 2 glittere, 4 farduri, 3 highlightere, 1 iluminator lichid, 1 lipici pentru glitter, 2 punguțe cu glitter mai mare și un glitter pentru păr și corp. Având în vedere prețul plătit și calitatea produselor, eu sunt super mulțumită de tot ce am găsit în acest calendar și l-aș recumpăra anul acesta. Dacă o să aibă produse, sau măcar nuanțe, diferite.

Pentru buze

Gloss-urile sunt foarte drăguțe ca nuanță, au tonuri de roz sau piersiciu. Și dacă nu s-a observat deja, se încadrează în tema calendarului: glitter. Adevărul e că perioada sărbătorilor mi se pare cea mai potrivită să abuzăm de glitter și nuanțe sidefate. Ca rezistență nu sunt cine știe ce aceste gloss-uri, însă așa sunt toate produsele de acest tip. Cel puțin cele pe care le-am încercat eu. Nu dispar singure de pe buze, dar dacă mănânci/ bei ceva se vor duce.

La polul opus sunt rujurile, care mi se par foarte rezistente. Nuanțele sunt foarte diferite între ele, ceea ce mi-a plăcut. Găsești înăuntru un ruj roșu, unul burgundiu, unul nude spre mov și unul auriu. În afară de cel roșu, pe celelalte nu le-aș purta ca atare. Dar asta pentru că nu sunt nuanțe pe care să le port de obicei, nu pentru că nu ar fi drăguțe. Sunt obsedată momentan de cel nude spre mov. Culorile sun opace de la primul strat, se aplică uniform și rezistă pe buze. Nu fac față mâncării uleioase, dar după ceva mai uscat vor rămâne, cu sigurnață, la locul lor.

ruj rosu

Pentru ochi

Trecând la categoria produselor pentru ochi din H&M advent calendar, rămânem tot în zona de glitter, shimmer, sidef. Eyelinerele sunt foarte frumoase, unul fiind auriu, iar celălalt argintiu. Se aplică uniform, concentrat, iar cantitatea de glitter este suficientă. Odată uscate rămân în loc până când decizi să le îndepărtezi cu apă micelară/ demachiant. Trebuie să ai grijă, însă, până se usucă. Au nevoie de aproximativ un minut, timp în care nu trebuie să clipești. Crede-mă, chiar nu e recomandat să clipești până nu se usucă.

Cele două glittere au nuanțe foarte asemănătoare, ambele fiind predominate de particule argintii. Diferența este că unul dintre ele are și particule mov. Acest lucru în face foarte asemănător cu un glitter de la Nyx, pe care îl poți găsi aici. Ambalajul nu mi se pare cea mai fericită alegere, ele fiind într-un tub de tip gloss, cu un aplicator foarte asemănător. Mi se pare că atunci când scoți produs din tub, are tendința să iasă și pe lângă, deci să pierzi produs. În rest, dacă aplici înainte o bază, chiar și pe cea din calendar, nu ai de ce să îți faci griji pentru aspect.

Fardurile sunt și ele foarte sclipicioase și festive, dar sunt ceva ce aș folosi în fiecare zi. Cu nuanțe de auriu, argintiu, sau cupru, eu le consider mai mult pigmenți presați. Mi se pare că seamănă foarte bine cu fardurile sidefate din paleta Desert Dusk de la Huda Beauty. Au o formulă cremoasă și se întind uniform. Mi-au plăcut atât de mult încât le-am folosit excesiv în perioada sărbătorilor.

glitter

Highlighterele

În H&M advent calendar am găsit 4 highlightere în total, 3 presate și unul lichid. Cele presate pot fi foarte bine folosite pe post de farduri, pentru că au particule micuțe. Bineînțeles că pot fi aplicate și pe post de iluminatoare, pentru că atrag frumos lumina. Două dintre ele sunt reci, unul cu subton roz, iar celălalt cu subton mov. Cel de-al treilea este un auriu închis, care ar merge bine pe o piele foarte bronzată. Cum la mine nu este cazul, îl folosesc pe post de fard.

Cel lichid mi se pare că poate fi folosit exclusiv pe pleoape.  Nu am încercat încă această variantă, dar îl văd potrivit peste un fard opac. Poate fi aplicat și pe pleoapă, fără niciun fard, dar cred că s-ar vedea mai drăguț așa. L-am tapotat ca atare, pe pomeți, dar are particulele prea mari. Cel puțin pentru gustul meu.

highlighter

Glitterele și accesoriile

În calendar am găsit 3 punguțe cu glitter. Două dintre ele conțin forme hexagonale, de diferite culori, iar cea de-a treia conține steluțe. Formele hexagonale sunt potrivite și pentru a fi aplicate pe pleoape într-un machiaj creativ, cred eu. Pentru cei care nu doresc să le folosească astfel, eu le văd utile în proiecte de tip DIY.

Mi se pare foarte util faptul că au inclus și un lipici pentru glitter în acest calendar. Având în vedere că sunt atâtea glittere, presate sau libere, acest lipici îți ușurează mult munca. Doar îl aplici pe pleoapă cu o pensulă asemănătoare celor pentru corector, apoi pui glitter și machiajul tău este complet schimbat.

H&M advent calendar

Acestea sunt produsele pe care le-am găsit în H&M advent calendar și de care sunt super mulțumită. Sunt curioasă dacă voi ați avut acest calendar, iar dacă da, care a fost produsul vostru preferat din el.

Pupici!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply