Make-up

Înlocuitorul perfect pentru fond de ten

fond de ten

Ușor, ușor vine vara, și odată cu ea zilele caniculare. Nu am o problemă să port fond de ten, fie vară sau iarnă. Nu îl simt greu pe față, ba mai mult, am impresia că îmi oferă extra protecție. Vara îl văd mereu ca pe un scut împortiva prafului, dar și a razelor de soare. Pentru că  mai mereu aleg să folosesc un fond de ten cu SPF, ca să mă simt eu sigură. Iarna îmi protejează pielea de frig, de vânt, de vremea geroasă de afară.

Totuși, am uneori zile în care îmi doresc ceva lejer pe ten, care doar să îmi uniformizeze aspectul pielii. Sau știu că nu o să am nevoie de un machiaj super long-lasting, așa că aleg ceva mai ușor. În astfel de zile, îmi înlocuiesc fondul de ten cu A-Z Cream. Aceasta este o cremă colorată de la Oriflame, de la care nu am avut foarte mari așteptări inițial.

Cred că denumirea de cremă colorată m-a făcut să nu îmi pun cine știe ce speranțe în ea. Mă așteptam să dea o ușoară culoare tenului și cam atât. Dar am ales să-i ofer totuși o șansă, iar acum nu regret deloc. Îmi plac ambalajul, consistența, finishul. Este un produs cu care mă înțeleg foarte bine.

fond de ten

Are SPF 30

Primul detaliu care m-a făcut să îl aleg a fost faptul că are SPF 30. Având în vedere că folosesc un peeling chimic, îmi protejez cât pot de mult tenul. Mai multe detalii despre acest peeling, aveți în acest articol. Pe lângă crema nelipsită cu factor de protecție, mă gândeam că acest produs va veni foarte bine ca o completare. Mai ales pentru un astfel de produs, mi s-a părut o protecție promițătoare.

M-am gândit și să-l folosesc drept bază de machiaj. Asta dacă nu aș fi reușit nicicum să fac produsul să se înțeleagă cu tenul meu. Să-l așez într-un strat subțire pe față, apoi să revin cu fond de ten. Dar nu s-a pus problema de așa ceva. Produsul se comportă foarte bine de unul singur.

Textură hidratantă

Când am văzut că are și termenul de hydra în denumire, nu mă așteptam la prea multe de la el. Maxim o consistență apoasă, care să-l facă să se piardă pe ten. Dar nu prea credeam într-un produs de acest gen, care să hidrateze. Nu știu să spun exact dacă hidratează sau nu nici măcar acum, când mai am mai puțin de un sfert din produs. Ce știu sigur este că are un finish dewy, că dă o strălucire aparte tenului.

Chiar dacă îl setez cu pudră, aspectul glowy se păstrează. Iar restul produselor pe care le aplic, se combină foarte bine pe ten. Îmi oferă un aspect proaspăt, odihnit tenului. Ceea ce mi se pare ideal în această perioadă.

Rezistență

La capitolul rezistență nu mi se pare că excelează. Cred că acesta ar fi singurul punct slab al produsului. Deși, dacă ne gândim la faptul că nu este un fond de ten, ci o simplă cremă colorată, se ține chiar bine. Purtat în jur de 4-5 ore arată impecabil. Eu l-am ținut și mai mult și nu e un produs care să dispară ca prin magie de pe ten. Doar că începe să iasă destul de vizibil sebumul la suprafață. Și se adună ușor în liniile fine, în zona nasului. Per total, însă, se comportă onorabil pentru o cremă colorată.

Acoperire

Îl folosesc pe post de înlocuitor pentru fondul de ten, deci îl aplic ca atare. Umezesc un burețel, dozez produs pe el, apoi încep să îl tapotez pentru a uniformiza aspectul. Cu un singur strat, acoperirea este mică. Fața capătă un aspect uniform, radiant, dar imperfecțiunile sunt încă vizibile. Dacă nu e nimic deranjant și nu am o zi în care coșurile decid să-și facă de cap, atunci mă opresc aici.

Dacă din diferite motive îmi doresc mai multă acoperire, revin cu încă un strat. Sau apelez la ajutorul corectorului, pentru probleme locale. Este buildable, se așază frumos pe ten și nu are aspect cakey. Chiar și aplicat în două straturi, setat cu pudră, el arată în continuare natural, plăcut. Revin la final cu puțină apă termală și e tot ce am nevoie.

fond de ten

Este un produs practic, poate fi folosit atât în combinații naturale, cât și în machiaje mai sclipitoare. Întind mâna după el în zile cu no makeup makeup. Dar și în momente în care vreau să mă bucur de un glow sănătos, completat de un machiaj al ochilor în culori calde. Se descurcă exemplar, indiferent de situație.

Sunt curioasă dacă voi l-ați încercat. Dacă da, vă invit să-mi spuneți cum vi s-a părut, sau ce alte produse asemănătoare ați găsit. De asemenea, vă aștept și pe pagina mea de Instagram, unde postez fotografii și filmulețe legate de articole!

Pupici

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Codița de tuș- tehnici și produse de make-up Antonia Daria
  iunie 10, 2019 at 6:31 am

  […] Înlocuitorul perfect pentru fond de ten […]

 • Reply
  Wet’n Wild Photofocus foundation- review - Antonia Daria
  iulie 22, 2019 at 6:38 am

  […] Înlocuitorul perfect pentru fond de ten […]

 • Reply
  5 produse preferate de la Oriflame - recomandări Antonia Daria
  octombrie 21, 2019 at 6:30 am

  […] Înlocuitorul perfect pentru fond de ten […]

 • Reply
  Dupe-ul perfect pentru Double Wear - Antonia Daria
  noiembrie 4, 2019 at 7:33 am

  […] Înlocuitorul perfect pentru fond de ten […]

 • Reply
  Review pentru fondul de ten Beautyblender Bounce - Antonia Daria
  decembrie 9, 2019 at 7:31 am

  […] Înlocuitorul perfect pentru fond de ten […]

 • Leave a Reply