skincare

Măștile de față

Când am descoperit măștile de față, eram atât de fascinată. Le cumpăram pentru promisiunile de pe ambalaj. Și mă așteptam să am piele mai luminoasă instant. Sau să îmi dispară orice impuritate odată cu ultimele urme de produs. Nici măcar secreția de sebum nu era diminuată după 2-3 utilizări. Cam asta e treaba cu skincare-ul, că nu poți să trișezi. Nu e ca și cum ai adormit machiată pe parcursul anului, ai aplicat o cremă de sărbători și lucrurile astea nu se observă. Sau mai rău, să crezi că după o aplicare vei șterge urmele unei perioade de nepăsare. Poa’ să fie orice produs minune.

Cu tenul nu e chiar așa. Că te taxează când nu te aștepți. Nu spun acum să folosești măști faciale de două ori pe zi. Sau să te demachiezi de cinci ori, ca să nu stai cu produsele pe ten. Dar o rutină adaptată nevoilor tale și urmată cu strictețe, clar face minuni. Curățarea tenului dimineața și seara, urmată de o cremă hidratantă și exfoliere ocazională sunt suficiente. Altfel poți obține un boost de hidratare, de strălucire când ai grijă de aspectul feței.

Dar ajunge cu teoria, că pe asta o știm toți. Cu practica e mai greu. Că nu prea-ți mai arde să stai 15 minute în baie, doar ca să urmezi toți pașii de mai sus. După o zi obositoare, calculezi că ai fi deja în pat în timpul ăla. Însă îți e mai mare dragul să vezi că se întinde frumos fondul de ten. Că nu se mai cojește pe nas sau pe obraji. Ori nu mai ai nevoie de jumătate de sticluță de corector să acoperi toate coșurile, pentru că nu le mai ai.

 

Măștile la pliculeț

Dacă e să vorbim despre măștile pe care le folosesc eu, sunt trei categorii. Cele la pliculeț, pe care le cumpăr de obicei din DM. De tip șervețel, iar cele mai frecvent utilizate sunt cele din DM sau de la Garnier. Și nu în ultimul rând, măștile în tub. Aici nu am vreun brand anume. Le alternez mereu, ca să nu mă plictisesc de ele. La primele două categorii nu se pune problema de plictiseală. Dacă treceți des prin DM, știți că au o gamă de măști în continuă schimbare. Au destul de frecvent ediții limitate, ceea ce mă bucură enorm.

Ca să vă dați seama de cât de mult îmi plac aceste produse, folosesc în medie de două ori pe săptămână. Există și excepții, când folosesc doar una, dar aceste cazuri sunt destul de rare. Fiecare tip menționat mai sus are câte o întrebuințare. Să începem cu primele, și anume cele la pliculeț. În momentul de față o am pe cea Sparkle & Shine. Este peel off și vine într-un pachet de două. Ele ajung pentru aproximativ trei aplicări. Trebuie să recunosc că nu am mai folosit până acum măști peel off de la ei. Majoritatea trebuiau lăsate să acționeze 10-15 minute, apoi clătite.

Îmi place că nu e o cantitate foarte mare de produs, așa că pot încerca multe tipuri într-un timp scurt. Prețul este și el foarte accesibil, începând de la trei lei și ajungând până la zece lei. Rezultatele obținute cu aceste tipuri de măști sunt hidratare și strălucire. Nu pot să spun că am observat altceva, luând în calcul toate variantele încercate. Nici nu am recumpărat același tip, să spun că i-am dat șansa să îmi demonstreze prea multe. Per total însă, mă declar mulțumită de ele.

mască de față

Măștile de tip șervețel

Acestea sunt special create pentru hidratare profundă. Sunt foarte utile înaintea unui machiaj, pentru că pot fi aplicate chiar în etapa de pregătire a tenului. Atât cele de la Garnier, cât și cele din DM, au o cantitate generoasă. De cele mai multe ori, după ce aplic produsul pe față, masez pe gât și decolteu serul rămas în ambalaj. Ele trebuie lăsate 15-20 de minute pe ten, timp în care intră în piele. Cum spuneam și în articolul cu secretul unui ten perfect, îmi place să masez ceea ce rămâne cu peria facială. Dacă nu ai citit încă articolul, îl găsești aici.

După curățare, această mască acționează perfect. Ajută produsele să se întindă mai uniform, mai ușor. Tenul fiind foarte hidratat, nu mai tinde să absoarbă produsele. Deci machiajul va rezista mai mult. Eu spun că merită 15 minute în plus, pentru a te asigura că produsele rămân la locul lor. Pasul acesta poate fi făcut atât dacă urmează să te machiezi acasă, cât și înainte de programarea la un make-up artist.

mască de tip șervețel

Măștile în tub

Produsele în tub sau borcănaș sunt bune pentru că pot fi folosite o perioadă mai îndelungată. Dacă în cazul celor de tip șervețel sau pliculeț, te poți lovi de lipsa lor la raft, cu cele în tub e diferit. Un singur recipient poate fi folosit de mai multe ori, în funcție de cantitate și dimensiunea feței. Cea pe care o folosesc eu acum este de la Nivea, și se numește 1 Minute Urban Detox Maske. Am văzut alte două variante la raft, dar am decis să încep cu aceasta.

Ea face parte din gama Urban Skin Detox, din care am mai încercat crema de zi și apa micelară. Crema mi-a plăcut foarte mult. Și apa micelară a fost bunicică, având în vedere că mie nu îmi plac deloc cele de la Nivea. Au alte produse foarte bune, dar nu mi se pare că rezonez cu apa lor micelară. Trecând peste acest lucru, dacă vreți mai multe informații despre gama detox, le găsiți aici.

Nu am o părere foarte bine conturată despre această mască, deoarece nu am folosit-o decât o dată. Ce este diferit la ea, e faptul că se aplică pe tenul umed. Trebuie masată, lăsată să acționeze un minut, apoi clătită. Așa cum scrie și pe etichetă, oferă o ușoară senzație de căldură, dar nu este nimic deranjant. Promite ca pe termen lung să curețe tenul în profunzime, și să îmbunătățească aspectul porilor. Rămâne de văzut odată cu folosirile viitoare. Un plus este faptul că pe ambalaj este menționat numărul de aplicări. Ei spun că poate ajunge până la zece. Îmi place asta pentru că știu de la început la cât produs să mă aștept.

mască în tub

Îngrijirea tenului nu a făcut rău nimănui

Fie că preferi măștile la tub, pliculeț, sau pe cele de tip șervețel, folosirea lor este necesară. Ele vin ca un suport pentru rutina de îngrijire, și completează ceea ce pordusele nu au reușit să facă. Oricât de bună ar fi o cremă, niciodată nu strică un plus de hidratare. Iar efectele acestor produse sunt vizibile în timp. Elasticitatea pielii și efectul luminos nu sunt posibile doar în reclame. Cu o îngrijire corectă, ele pot fi accesibile oricui.

Sunt curioasă care sunt măștile tale preferate, așa că te aștept să mi le împărtășești în comentarii! Te invit și pe contul meu de Instagram, unde postez fotografii și filmulețe care completează articolele!

Pupici!

măști de față

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  5 moduri de a folosi apa termală - skincare Antonia Daria
  mai 20, 2019 at 6:43 am

  […] Măștile de față […]

 • Reply
  Cum îngrijim părul creț? - produse și sfaturi - Antonia Daria
  septembrie 16, 2019 at 6:38 am

  […] Măștile de față […]

 • Leave a Reply