Lifestyle

Matcha Bar

pudra matcha

Ador locurile colorate, instagramabile. Mereu le-am vânat. Chiar și înainte să merg în vacanțe, am grijă la partea de research. Trebuie bifate locațiile populare, cine știe ce minunății de poze se pot face. Fie că e vorba de o cafenea, o stație de metrou sau vreun muzeu, au un aer aparte. Mă inspiră imediat ce ajung acolo. Neapărat fac o mie de poze din aceleași 2-3 poziții și mă rog să am măcar una demnă de a fi postată. La fel s-a întâmplat și la Matcha Bar.

În București, însă, majoritatea sunt deja luate. E plin Instagramul de poze din Cărturești, de la Muzeul Simțurilor sau Coffeol. Așa că era nevoie de ceva nou în peisaj. Am descoperit eu mai demult locația, chiar după inaugurare. Dar până am ajuns, a mai durat ceva. Este un concept unic în România, fiind primul bar de matcha. Trebuie să recunosc că poziționarea lor nișată m-a făcut să le trec pragul.

Aveam acasă un borcan de matcha, din care am încercat eu să prepar o băutură. Nu a ieșit nici pe departe cum mă așteptam. Nici nu părea prea comestibil, așa că mă obișnuisem cu ideea că nu o voi folosi la nimic. Mai aveam doar o fărâmă de speranță, că poate o integrez vreodată în ceva. Cum facem cu orice lucru pe care nu îl aruncăm. Îl ținem bine, că nu se știe când ne trebuie.

matcha bar

Am ajuns acolo din curiozitate

Am fost împinsă de curiozitatea de a vedea dacă problema a fost la preparare sau la gusturile mele. Plus de aspectul suuuper drăguț al barului. Văzusem poze cu tapetul cu flamingo, care m-a făcut să îmi promit că bifez și eu locația pe listă. Totul era atât de roz, de cozy,  de reprezentativ pentru mine. Ca să vedeți despre ce vorbesc, vă las aici link către galeria lor. Zis și făcut, am luat-o spre Romană, în căutarea locului minune.

Nu e departe de metrou și, chiar și eu, care dau rateuri cu Google Maps în față, am ajuns foarte repede. Locul are și un indicator drăguț la intrare, care îți dă de veste că ai ajuns la destinație. Dacă îl citești, afli că studenții au reducere în timpul săptămânii. Dacă nu, va fi o surpriză plăcută la final, așa cum a fost pentru mine. Acum am stricat surpriza, nu?

Spațiul destul de mic îi oferă un avantaj nebănuit, inspirând relaxare, liniște. Pe scurt, te face să te simți acasă. Personalul este foarte drăguț, gata să îți ofere orice informație și să îți facă șederea cât mai plăcută. Singurul minus pe care îl pot găsi este timpul de așteptare pentru prepararea băuturilor. Având în vedere numărul relativ mic de clienți din acel moment, a durat destul de mult până am fost servită. Dar, luând în calcul atmosfera, aspectul și chiar gustul băuturii mele, aș putea trece peste acest inconvenient.

matcha bar

Am început timid

Nu am vrut să mă arunc prea mult cu capul înainte, așa că am comandat un Matcha Latte. În mintea mea, mă așteptam să primesc un cappuccino mai lung, cu aromă de matcha. În realitate, produsul era exact ce promitea: lapte amestecat cu pudră de matcha. A venit însoțit de un lichid verde, care îndulcea totul. Să fiu sinceră, habar nu am ce era, dar i-a oferit viață băuturii. Varianta pe care am ales-o eu a fost Cocoa-Toffee cinnamon și pot să spun că mi-a schimbat viziunea asupra ei.

Dacă eram puțin sceptică în momentul în care am comandat, când am gustat am știut că nu va rămâne nimic în pahar la plecare. M-a făcut chiar să caut rețete asemănătoare, pe care să le încerc acasă. Nici prea dulce, nici prea aromat. Matcha Latte e o idee numai bună, dacă vrei să încerci ceva diferit. Aveau și deserturi reinterpretate, precum tiramisu sau macarons, însă am preferat să mă limitez. Era prima experiență și nu am vrut să mă aventurez chiar atât de mult. Acum că am fost, iau în calcul varianta de a-i vizita și pentru ceva dulce.

matcha latte

Apoi am tot experimentat

Mai știți ce spuneam de borcanul meu cu pudră de matcha? Trebuia scos și el din dotare, nu? Acum că i-a venit momentul, l-am scos de la naftalină. Am plecat hotărâtă să îmi îmbogățesc experiența cu această pudră verde și chiar așa a fost. Am început mai timid și am adăugat-o în budinca de chia. Nimic prea complicat. Am hidratat semințele în lapte, am adăugat o linguriță de matcha și o linguriță de miere. Pentru un plus de gust, am încercat variante cu fulgi de cocos, banane sau afine deasupra. Și gata micul dejun.

Se poate adapta după preferințe. Te poți juca cu lapte de migdale sau de fistic, în loc de clasicul lapte. Iar preparatul devine vegan. Ori cu sirop de agave, curmale sau arțar, în loc de miere, pentru a diversifica aroma. De asemenea, fructele pot fi și ele alese după bunul plac sau chiar eliminate. Îmi place că ai posibilități nelimitate, doar să nu te plictisești prea repede de preparat.

chia cu matcha

Când am văzut că începe să îmi placă, am prins și eu curaj. Dacă budinca a fost floare la ureche, simțeam nevoia de ceva mai complicat. Să duc totul la un alt nivel. După un search dat pe Pinterest, am găsit o multitudine de rețete, pe care le las aici. Nu se știe când ai nevoie de inspirație. Din acea listă, eu am ales să fac niște bombonele care să ofere energie. Bineînțeles verzi, deci cu matcha în compoziție. Și le zic bombonele, pentru că le-am modelat într-o dimensiune mai mică.

Cu puțină făină de migdale, fulgi și ulei de cocos, sirop de arțar și pudră de matcha, desertul a fost pregătit. Nimic complicat nici de data asta. Doar am amestecat ingredientele, le-am modelat și apoi am așteptat până s-au întărit. Nu aveam eu răbdare să stau prea mult, așa că le-am băgat la congelator. Într-o oră, bombonelele mele erau gata.

bomboane matcha

Am revenit la Matcha Latte

Am încercat și o rețetă de Matcha Latte. Ca să nu uit de unde a plecat toată pasiunea mea pentru acest ingredient. Trebuie să recunosc că mai am de lucru până să îi ajung pe cei de la Matcha Bar. Dar tot secretul stă în exercițiu. Și în găsirea rețetei potrivite. Nu e ceva ce aș bea în fiecare dimineață. Dar e ceea ce îmi vine în minte când vreau o clipă de răsfăț.

Nu regret că le-am trecut pragul și, pot spune că au fost o sursă de inspirație pentru mine. Atât pentru poze, cât și pentru băuturi sau deserturi noi. Vibe-ul de acolo e unul special, iar locația mi-a oferit o experiență complexă. O să revin cu update-uri, să vă țin la curent cu ce mai încerc în materie de rețete cu matcha.

Sunt curioasă dacă le-ați trecut pragul, și dacă da, cum a fost experiența voastră? Dacă nu ați ajuns încă la ei, vă recomand să îi luați în calcul ca inspirație pentru weekend.

Pupici

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Roxana
  februarie 15, 2019 at 11:10 am

  Și eu îmi doresc de mult să merg la Matcha Bar, după ce am văzut pozele pe Instragram. Poate acum o să mă aventurez si eu acolo.

  • Reply
   Antonia Daria
   februarie 15, 2019 at 12:20 pm

   E un loc super. Chiar merită să le treci pragul 💕

 • Reply
  Weiss Beer Militari - recomandări de weekend Antonia Daria
  aprilie 1, 2019 at 7:10 am

  […] Matcha Bar […]

 • Reply
  Urbarn- un loc cozy, plin de bunătăți - Antonia Daria
  mai 6, 2019 at 6:31 am

  […] Matcha Bar […]

 • Leave a Reply