Make-up

Maybelline Tattoo Brow

produse pentru sprancene

Sprâncenele sunt un pas foarte important în machiaj. Dacă ești norocoasă și le ai pline, groase, fără goluri atunci nu ai prea mare bătaie de cap cu ele. Dar dacă nu, cu siguranță o pomadă este produsul de care ai nevoie. Mai există și varianta de creion, care mi se pare potrivit pentru situația în care ai sprâncene naturale, dar ai unele goluri pe care vrei sa le acoperi. Sau vrei să definești forma sprâncenelor pe care o ai deja.

Eu mă încadrez în rândul fericitelor, care au sprâncene destul de groase. Nu sunt exact cum mi-aș dori, dar sunt ok și dacă le dau doar cu un strat de mascara. Ceea ce se întâmplă în zilele în care sunt pe fugă. În restul zilelor am un întreg ritual pentru acest pas al machiajului meu. Mi se pare că îți schimbă total fața și look-ul final.

Am început să le acord mai multă importanță sprâncenelor de când mă machiez. Până atunci nu mi se părea că e nevoie să intervin, eram mulțumită de ele așa cum erau. Nici acum nu îmi place să îmi conturez doar sprâncenele, dacă nu îmi fac full face make-up. Pot să înțeleg, cumva, de ce nu le-am oferit mai multă atenție înainte.

maybelline tattoo brow

Produse pentru conturarea sprâncenelor

Ca produse pentru conturarea sprâncenelor există creioane, pomade, geluri și farduri (pudre). Există mai multe ramificații din fiecare categorie, dar cam acestea sunt cele de bază. Nu am încercat până acum niciun creion, deci nu pot vorbi despre experiența mea cu ele. Dintre celelalte, însă, prefer de departe pomada. Mi se pare foarte potrivită atât dacă vrei să definești forma sprâncenei, cât și dacă ai nevoie să o construiești. Cu pensula potrivită și o periuță care să uniformizeze situația, aspectul sprâncenelor tale se poate schimba radical.

Prima pomadă pe care am folosit-o este cea de la Benefit, Ka Brow. Eu am o variantă mini, în nuanța 3. Mi-a plăcut produsul atât din punct de vedere al consistenței, cât și al rezistenței. Produsul este waterproof și reușea să rămână în loc toată ziua. Am povestit mai multe despre experiența mea cu el în articolul de aici.

produse pentru sprancene

Cum am ajuns la acest produs

Anul trecut am hotărât să încerc un produs nou, tot de tip pomadă. Voiam ceva drugstore, de data aceasta, ca să pot face o comparație între cele două. Așa m-am hotărât să încerc Maybelline Tattoo Brow, despre care auzisem numai lucruri bune. Eu l-am cumpărat dintr-un magazin Kendra, dar poate fi găsit în majoritatea magazinelor. Prețul lui este de aproximativ 45 de lei.

Îmi place foarte mult faptul că și acesta, la fel ca produsul de la Benefit, vine cu o pensulă. Cel de la Maybelline are chiar un avantaj, pentru că are și o periuță la celălalt capăt. Astfel, nu sunt nevoită să car prea multe pensule după mine dacă plec pe undeva. Mă ajută și dimineața când sunt, de cele mai multe ori, pe fugă și astfel economisesc timp.

pomada pentru sprancene

Gama de nuanțe

Nuanța pe care o am eu  este 01 taupe și are un subton rece. Din câte am văzut pe site-urile care aveau produsul în stoc, ar mai exista două nuanțe din aceeași gamă. Totuși, înainte de a-l cumpăra, recomand să-l testezi pe mână, ca să îți dai seama de culoarea cea mai potrivită pentru tine. Mai ales că este ușor de găsit atât în hipermarketuri, cât și în parfumerii sau dm.

Nu cred că mă avantajează produsele pentru sprâncene cu subton roșiatic, pentru că nu sunt din același film cu părul meu. Tocmai de aceea am ales cea mai deschisă nuanță, pe care o văd folosită deseori de blonde. Mie mi se pare că arată foarte bine, mai ales că uneori aplic și puțin gel de sprâncene deasupra. Trebuie să ai grijă și la acest aspect, pentru că influențează nuanța sprâncenei. Tot la capitolul preferințe personale, vreau ca nuanța sprâncenelor să fie puțin mai deschisă decât cea a părului. Mi se pare că evidențiază mai frumos trăsăturile așa. De aceea mi-am luat cea mai deschisă nuanță a pomadei Maybelline Tattoo Brow.

Ritualul meu de conturare a sprâncenelor

Pentru că am tot vorbit despre produse, ar fi important să povestesc puțin și cum le aplic. Într-adevăr este important ce folosești, dar contează și modul în care aplici. Încep prin a-mi pieptăna sprâncenele, apoi le așez în forma dorită. Iau puțină pomadă Maybelline Tattoo Brow pe un capăt al pensulei, apoi încep să îl aplic de la mijlocul sprâncenei. Trag ușor și spre codiță, apoi încep să fac conturul în partea de jos a sprâncenei, urmând să revin și sus. După ce partea finală este conturată, vin și spre partea interioară. Folosesc mișcări fine și nu insist, pentur că vreau să creez un efect de ombre.

maybelline tattoo brow

După ce am terminat de aplicat pomada, revin cu capătul tip periuță și difuzez culoarea. Acest lucru mă ajută să obțin un efect cât mai natural. Dacă am greșit forma sau vreau să corectez ceva, acum este momentul. Iau corector pe o pensulă foarte mică, de detaliu și ajustez forma sprâncenei. Mie îmi place să depășesc foarte puțin conturul natural. Dar, la fel cum fac și la buze, am grijă să nu se vadă unde am depășit, de aceea e important să lucrezi din aproape în aproape.

Ultimul pas, după aplicarea pomadei și difuzarea culorii, este fixarea sprâncenelor folosind un gel. Acest pas este opțional, dar merită să încerci, dacă nu ai făcut-o deja. Mie îmi place să le pieptăn în sus, pentru a obține un ușor efect de lifting. În plus, mi se pare că adaugă o notă de prospețime, de tinerețe machiajului. La fel ca pentru pomadă, nuanța gelului trebuie să fie apropiată, sau chiar puțin mai deschisă decât a părului.

Aceasta este experiența mea cu pomada Maybelline Tattoo Brow. Sunt curioasă dacă voi ați folosit-o, iar dacă da, cum vi s-a părut.

Pupici

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply