skincare

Niacinamide Zinc de la The Ordinary

Niacinamide Zinc de la The Ordinary

În ultimul timp, am acordat o atenție tot mai mare rutinei de îngrijire. Pe lângă demachiere, curățare și tonifiere, am adăugat treptat pași suplimentari. Așa a ajuns în colecția mea serul cu Niacinamide Zinc de la The Ordinary. Acesta este de fapt o soluție cu 10 % Niacinamide și 1 % Zinc, recomandat pentru tenul mixt. Cum eu am chiar tipul ăsta de ten, m-am gândit să îl încerc și să văd dacă funcționează pentru mine.

După Acidul Salicilic de la The Ordinary, m-am hotărât să încerc și alte produse de la ei. M-am înțeles foarte bine cu acel produs. Iar dovada este că sunt deja la a doua sticluță. Am fost atât de încântată, încât am revenit cu un update după ce am terminat primul recipient. Articolul și update-ul pot fi găsite aici.

Am început, deci, cercetările despre Niacinamide Zinc de la The Ordinary. Am vrut să văd dacă poate fi integrat în rutina pe care o aveam deja, dacă e nevoie să adaug extra pași. După ce am văzut că nu intră în contradicție cu nimic din ceea ce foloseam, l-am cumpărat imediat și am început să îl folosesc.

La fel ca și Acidul Salicilic, soluția de Niacinamide Zinc a fost cumpărată din Bebe Tei. Prețul produsului a fost de aproximativ 30 de lei. Am văzut că, mai nou, produsele The Ordinary pot fi găsite și în Douglas. Iar prețul este în aceeași zonă cu Farmacia Tei.

Beneficii

Ce promite produsul este să ajute tenul mixt în reglarea secreției de sebum. Mai mult, el contribuie și la reducerea petelor pigmentare, sau a urmelor lăsate de coșuri. Dintre toate acestea, mă interesa cel mai mult să mă ajute cu secreția de sebum. Mai ales acum că vine vara, nu este prea plăcut să strălucești ca un bec în mijlocul zilei. Cu petele pigmentare nu aveam neapărat o problemă, dar aveam câteva urme de coșuri în zona bărbiei.

Îl folosesc de aproximativ o lună, dar la fel ca pentru Acidul Salicilic, o să revin cu un update după ce termin sticluța. Momentan este destul de repede să-mi dau seama dacă face într-adevăr ceea ce promite. Totuși, ce am observat este o îmbunătățire a aspectului pielii în zona bărbiei. Acolo aveam constant coșulețe inestetice. S-au diminuat când am început să folosesc Acidul Salicilic, dar nu au dispărut de tot.

Rezultate

De când am introdus Niacinamide Zinc de la The Ordinary în rutina mea, zona aceea s-a curățat aproape complet. Sper ca odată cu trecerea timpului să dispară definitiv acele urme.  Cu secreția de sebum nu pot să spun că am observat vreo schimbare, dar încă sper. Este destul de repede să văd o îmbunătățire în senul ăsta. Mai ales că sunt în perioada de început, când îl introduc treptat. Încerc să îi dau tenului timp să se acomodeze cu produsul.

Mod de folosire

Pentru că vreau ca serul cu Niacinamide Zinc de la The Ordinary să intre treptat în rutină, îl aplic o dată la patru zile. Mai exact, alternanța Acid Salicilic- Niacinamide Zinc este următoarea: A.S-Ni. Zn-A.S- pauză. Apoi o iau de la capăt, începând cu Acidul Salicilic. Ambele produse sunt aplicate seara, după demachiere, curățare, tonifiere și înainte de crema hidratantă.

Neapărat, odată cu introducerea serului cu Niacinamide Zinc de la The Ordinary, trebuie folosită cremă cu SPF ridicat. Eu folosesc factor de protecție 50+, pentru a fi sigură că pielea mea nu are de suferit. Este foarte important acest aspect, deoarece serul fotosensibilizează tenul. Și nu ne dorim să facem mai mult rău decât bine.

Este bine de știut și că nu se recomandă folosirea serului în aceeași dimineață/seară cu produse care au vitamina C în formulă. Indicat este să aplici pasul cu vitamina C seara, iar cel cu Niacinamide dimineața. Altfel, cele două formule se pot anula reciproc sau, mai rău, pot da reacții adverse.

Niacinamide Zinc de la The Ordinary

Aceasta este experiența mea cu serul cu Niacinamide Zinc de la The Ordinary. Până acum sunt încântată de rezultatele care nu au întârziat să apară. Sper să mă ajute și cu secreția de sebum și totul va fi perfect. Revin cu update după ce termin prima sticluță, ca să pot avea o părere bine conturată.

Sunt curioasă dacă ai încercat până acum serul cu Niacinamide Zinc, sau alt produs de la The Ordinary.  Te aștept și pe Instagram, unde postez fotografii și filmulețe legate de articole!

 

Pupici!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Spray cu SPF Altruist - Primele impresii - Antonia Daria
  august 12, 2019 at 6:48 am

  […] Niacinamide Zinc de la The Ordinary […]

 • Reply
  Madalina
  octombrie 23, 2019 at 4:44 pm

  Bună. Eu folosesc acidul hialironic de la The ordinary. I folosesc pentru hidratare. Face absolut toți banii, chiar dacă nu costa mai nimic 🙂 super happy de rezultat!

  • Reply
   Madalina
   octombrie 23, 2019 at 4:45 pm

   Hialuronic* scuze

 • Reply
  Antonia Daria
  octombrie 23, 2019 at 5:24 pm

  Bună! Și eu aveam în plan de mult să îl încerc, dar acum m-ai pus serios pe gânduri. Chiar sunt curioasă cum m-aș împăca cu el. ☺️

 • Leave a Reply