Make-up

Produse high end

Iubesc să găsesc un produs drugstore care să facă o treabă excelentă. Cine nu caută un fond de ten la 40 de lei, care să reziste întreaga zi? Sau o trusă de farduri la 30, care să nu se strângă în pliu. Dar să nu uităm că există și produse high end. De multe ori mai plătești și brandul, cum ne place să spunem. Sunt, însă, unele la care prețul chiar face diferența.

Stiu și cazuri în care nu își justifică prețul. Nu aș da niciodată mai mult de 50 de lei pe un rimel. Mai bine îmi pun extensii de gene, dacă tot vreau privire de felină. Fie de la vreun brand celebru, sau din supermarket, mascara are un singur rol. Să accentueze forma și lungimea genelor. Nu poți să faci minuni din rimel, oricât ar fi el de scump.

La  fel mi se pare că e și cu pudra. Există prea multe variante drugstore bune, ca să dau sute de lei pe o una. Dacă setează bine machiajul și nu încarcă tenul, it’s a match. Cred că secretul stă în cantitatea și în modul de aplicare. Exersează, pune-o doar pe anumite zone. Încearcă variante compacte sau libere. Aplic-o cu burețelul sau cu pensula. Dacă nicio pudră accesibilă nu a reușit să te mulțumească, de ce ar face-o una la preț dublu?

produse high end

Fondul de ten

Să revenim la gândurile pozitive, că nu mi-am propus să detronez produse high end. Primul este fondul de ten de la Estee Lauder, Double Wear. Eu îl am în nuanța 1N1, Ivory Nude, cea mai deschisă pe care o au. Cam asta e problema mea când aleg fonduri de ten. Am nevoie de cea mai deschisă culoare din gamă. Uneori e prea închisă și aia. În alegerea acestui fond de ten, trebuie să țineți cont de subtonul pielii. Litera din mijloc, respectiv N, C și W, corespunde subtonului. Aidcă neutru, rece sau cald.

Am observat că e love or hate cu fondul ăsta de ten în online. Ori îl iubești de nu mai poți, ori ți se pare o risipă de bani. Eu mă încadrez în prima categorie. Are câteva puncte forte, pe care oricât de cârcotaș ai fi, nu poți să le negi. Îmi place că este buildable. Adică poate fi aplicat în mai multe straturi, fără să aibă aspect încărcat. Cu un singur strat acoperirea este medie, însă poate fi crescută, adăugând încă unul. Un alt plus al fondului de ten este aspectul. Mi se pare că arată tot mai bine odată cu trecerea timpului. Parcă se topește în piele, în sensul bun al cuvântului. Nu mă refer nicidecum că dispare.

De lăudat, l-am lăudat. Dar orice produs minunat, mai are și minusuri. Primul dintre ele ar fi că vine fără pompiță. Nu e o avere să dai 25 de lei pentru una, dar parcă nu-ți mai vine după 200 și ceva pe fondul de ten. O altă problemă a lui este că nu e chiar atât de rezistent la transfer pe cât se spune. Sau nu la mine. Se poate să îl aplic eu greșit. Sau să fie de la faptul că nu îl setez cu pudră. Dar când vorbesc la telefon, mă trezesc cu urma aia enervantă de fond de ten pe ecran.

produse high end

Pudra bronzantă

Un alt produs care își merită banii și faima este paleta Get the pretty started, de la Benefit. Eu am cumpărat-o pentru bronzerul Hoola, să fiu sinceră. Plus că mi s-a părut ocazia perfectă să încerc trei produse total noi pentru mine. Întotdeauna am presimțit că o să îmi placă acest bronzer. Și totuși întindeam mâna după altceva când venea vorba să îmi cumpăr unul. Într-o zi mi-am luat inima în dinți și am hotărât să-mi iau paleta. Și bine am făcut.

Bronzerul nu este deloc prăfos, nu se plică în pete, și se combină frumos cu fondul de ten. Plus că nu are un subton portocaliu, deci este potrivit și pentru contur. Face o treabă foarte bună. Să fiu sinceră, nici bronzerele drugstore pe care le-am încercat până acum nu au fost rele. Dar cu un singur strat din acest produs, obțin exact efectul dorit.

Și dacă tot am menționat paleta, să vă spun puțin și despre celelalte două produse. Blushul Galifornia este un roz spre piersiciu. Foarte pigmentat și nu este prăfos. O singură atingere este suficientă pentru puțină culoare în obraji. Oferă dimensiune și încălzește frumos trăsăturile. Am văzut că multe fete se feresc să folosească blush. Însă aplicat într-o cantitate mică, chiar face diferența. Așezat bineînțeles chiar pe pomeți, și nu continuat până la ureche.

Iluminatorul este cremos, ceea ce îmi place foarte mult. Nu mai aveam un produs asemănător în colecție. Îl aplic la finalul machiajului, de obicei cu degetul. Astfel produsul se încălzește și se întinde uniform. Folosesc mișcări de tapotare ca să-l fixez. Apoi, cu mișcări ușor circulare îl estompez.

produse high end

Porduse de sprâncene

Rămânem la Benefit și trec în revistă un super produs pentru sprâncene. Mi-a schimbat total preferințele și tehnica de conturare. În bine, zic eu. Ka Brow este vinovatul și are un articol special pe blog. Îl găsiți aici dacă vreți să știți părerea mea despre el. Ca un rezumat, este un produs super spornic. Potrivit atât pentru Instagram brows, cât și pentru ceva natural, dar bine definit. Și ador faptul că nu se usucă, indiferent de cât timp e deschis.

Produse high end

Paleta de farduri

Mă opresc puțin și asupra paletei de la Huda Beauty. Nu o să insist cu ea, pentru că i-am dedicat un întreg articol. Dacă nu l-ai citit încă, îl găsești aici. Chiar și acum, la un an de când am cumpărat-o, e paleta după care întind cel mai des mâna. Culorile sunt super pigmentate și se blenduiesc ușor. Nu lasă reziduu pe obraz, ceea ce e un mare plus. Despre selecția de culori nici nu mai zic.

produse high end

Fixarea machiajului

Nu vă va surprinde nici Fix plus gold de la MAC, pentru că l-am mai menționat. Despre părerile mele înainte să îl folosesc vs părerea actuală, găsiți în acest articol. Love, love, love it! Este numai bun pentru a adăuga un plus de strălucire oricărui machiaj. Mă gândesc să mi-l cumpăr și pe cel cu cocos.

Pentru buze

Închei articolul cu un alt produs de la MAC. Rujul din gama Lipintensity Lipstick, în nuanța Driftwood. Este nude-ul perfect. Mai ales dacă le preferați pe cele cu tentă maronie, așa cum este cazul meu. Textura este cremoasă, se întinde ușor pe buze și oferă un plus de hidratare. Nu cine știe ce, că nu e balsam. Dar nu lasă buzele uscate, lipsite de viață. Ca rezistență nu m-a dat pe spate, dar nu mă deranjează să îl reaplic. Am și alte rujuri de la ei, dar ca nuanța asta, nu mi-a plăcut niciuna.

produse high end

Gata cu produsele scumpe de machiaj. Cam astea m-au cucerit pe mine și mă văd recumpărându-le de acum înainte. Am încercat să includ în listă produse pentru full face make-up. De asta am amintit produsele care aveau un articol dedicat.

Sunt curioasă ce produse high end v-au atras atenția, așa că vă invit să mi le spuneți în comentarii! Vă aștept și pe Instagram, unde postez fotografii și filmulețe legate de articole!

Pupici!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    4 produse drugstore de încercat - Make-up Antonia Daria
    martie 11, 2019 at 7:47 am

    […] Produse high end […]

  • Leave a Reply