Make-up skincare

Produsele preferate în 2019

Produsele preferate din acest an sunt mai mult legate de zona de îngrijire, de skincare, decât de zona de machiaj. Am observat tendința de a pune accentul pe îngrijire, pe un ten luminos de la sine, în locul unui glow obținut din machiaj. Am acordat mai multă atenție ingredientelor, dar am făcut și compromisuri la produsele cu parfum, atunci când vine vorba de cremele pentru corp. Unele dintre produsele preferate sunt deja menționate în articolele de pe blog, dar voi veni și cu exemple despre care nu am apucat să vorbesc încă.

Gelul de curățare hidratant de la Cerave

Lista cu produsele preferate din acest an nu putea să înceapă altfel decât cu un gel de curățare. Încă de când am introdus double cleansing-ul în rutina mea, am căutat produsul perfect de curățare. Voiam un gel care să nu îmi usuce fața și să curețe bine. Pe cât erau de simple cerințele mele, pe atât de greu am găsit ceva care să mă mulțumească. Peste acesta de la Cerave am dat întâmplător, în Farmacia Tei, când căutam o cremă hidratantă. Am și găsit acea cremă, despre care am scris aici, dar am plecat acasă și cu acest produs de curățare.

La început a fost puțin ciudată textura, pentru că nu mai folosisem un gel care să nu facă spume. Cu toate astea, m-am obișnuit repede cu el și chiar își face treaba. Îmi lasă tenul foarte curat, neted și deloc uscat. Chiar dacă nu aplic imediat cremă, nu simt acea senzație de față care mă strânge. Prețul lui a fost de 38,50 lei și poate fi comandat de aici.

rutina de îngrijire

Crema cu SPF de la Bioderma

Imediat ce am început să folosesc un peeling chimic, am înțeles importanța cremelor cu factor de protecție. Iar de atunci nu a trecut nicio zi în care să nu îmi aplic. Am început cu cea de la Ziaja, cu lapte de capră. Avea o textură nici prea densă, nici prea fluidă, îmi plăcea și senzația pe care o lăsa, însă avea factorul de protecție cam mic. Dacă nu ai văzut încă părerea mea despre ea, o poți găsi în articolul de aici.

A doua cremă pe care am încercat-o a fost aceasta de la Bioderma. Mi-a plăcut încă de la prima aplicare și a intrat rapid printre produsele preferate. Îmi place textura ei lejeră, finishul și faptul că are factor mare de protecție. Unde mai pui că e și rezistentă la apă. Am povestit pe larg despre ea în articolul de aici.

Bioderma Photoderm Max

Acidul Salicilic

Nu ratez nicio ocazie să vorbesc despre această descoperire pe blog sau în mediul offline. Este produsul care m-a responsabilizat și cu el am început să acord mai multă atenție skincare-ului. Îl folosesc de aproape un an și cred că sunt la a treia sticluță deja. Este un produs spornic, iar o cantitate mică este suficientă pe toată fața. Poate fi aplicat și local, pe coșuri de exemplu, sau pe toată fața. Eu prefer a doua modalitate și mi se pare că îi dă tenului meu un aspect uniform și luminos.

Am observat rezultate destul de repede cu el și nu îmi mai văd rutina fără Acidul salicilic. Am început să îl folosesc pe cel de la The Ordinary, însă apoi nu l-am mai găsit pe piață. Am înțeles că nu îl mai fabrică/distribuie. L-am înlocuit, apoi, cu cel de la Revox, care îmi place chiar puțin mai mult, aș putea spune. Diferența este că cel din urmă poate fi masat în ten, pe când cel de la The Ordinary trebuia tapotat. Altfel se transforma în spumă. Toate detaliile despre Acidul salicilic le-am menționat în articolul de aici.

acid salicilic the ordinary

Cremele de corp de la Victoria’s Secrets

Anul trecut am găsit în aeroport un set de creme de la acest brand la un preț mai accesibil decât în restul magazinelor și nu am ratat ocazia să le încerc. Am avut mai multe arome în acel set, toate dulci, puternice. Referindu-mă strict la miros, mi-au plăcut toate, dar preferata mea a fost cea cu vanilie. Mirosea atât de intens și de plăcut, iar aroma persista chiar și câteva ore. Probabil dacă aș fi avut și spray-urile pentru corp cu aceeași aromă, mirosul ar fi fost și mai rezistent.

Mi-a plăcut foarte mult și textura lor, pentru că erau foarte fluide. Sunt pe bază de apă, ceea ce le făcea să se absoarbă foarte ușor în piele. Doar masam puțin și crema intra rapid, fără să lase urme. Mă puteam îmbrăca imediat, fără să fiu nevoită să aștept, ca să nu îmi pătez hainele. Vara mi-a plăcut pentru că era una dintre puținele creme pe care le suportam, având textură ușoară. Iarna îmi plăcea că mă puteam îmbrăca imediat după folosire.

victoria's secrets

Fix Plus de la Mac

Un produs pe care nu mă așteptam să îl includ atât de repede printre produsele preferate este Fix Plus de la Mac. Eu am varianta cu irizații aurii și am descoperit-o la sfârșitul anului 2018. De atunci îl folosesc de fiecare dată când vreau să accentuez strălucirea tenului sau când vreau să îmi transform machiajul într-unul festiv. Inițial am fost sceptică cu privire la el, pentru că am tenul mixt, dar imediat ce l-am încercat, mi-am dorit să îl am.

Îl folosesc mai mult iarna, pentru că atunci mi se pare cel mai potrivit. Când tenul are tendința să se usuce ușor, mi se pare că îi dă exact acel glow de care am nevoie. Vara mi s-ar părea puțin cam mult pentru tenul meu, pentru că oricum se întâmplă sa mai transpir sau să mi se îngrașe mai repede. Așa că nu aș vrea să accentuez acest lucru. E foarte frumos și aplicat pe decolteu, pentru că oferă un plus de eleganță.

spray de fixare

Paleta Contouring Duo Palette de la Essence

Îmi plac produsele Essence pe care le-am încercat până acum, însă nu pot să mă laud că am folosit prea multe. Anul acesta am început să caut un produs cremă sau pudră cu care să îmi conturez fața. Eram sătulă, însă, de produsele cu subton portocaliu și am tot căutat ceva cu subton rece, cenușiu. Am găsit inițial un contur cremă, de la Sephora, marca lor proprie. Îmi plăcea foarte mult cum arată, cum se blenduiește, însă simțeam nevoia să îl completez cu un produs pudră.

produsele preferate

Așa am ajuns să cumpăr această paletă, care îmi place foarte mult. Eu am nuanța 20 darker skin, pentru că îmi place să am conturul puțin mai intens. În plus, mi se pare mai versatilă această variantă, pentru că pot crește intensitatea în funcție de cantitatea pe care o aplic, astfel încât să o folosesc tot anul. Altfel ar fi trebuit să caut un produs mai închis la culoare pentru perioada verii.

Acestea sunt produsele preferate din anul 2019, pe care sunt sigură că le voi folosi și anul acesta. Sunt curioasă dacă se regăsește vreunul dintre ele și în lista ta de preferate. Dacă da, te invit să îmi spui în comentarii care este acesta.

Pupici!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply