skincare

Rutina mea de îngrijire pentru dimineață

rutina de îngrijire

Rutina de îngrijire a devenit o prioritate odată cu trecerea timpului. Dacă la început se punea foarte mult accent pe produse de make-up și pe tehnici de aplicare, 2019 a fost clar despre skincare. Mi se pare firesc să acordăm în primul rând atenție rutinei de îngrijire. Dacă tenul arată și se simte bine, produsele nu au cum să nu se așeze frumos. Odată cu dorința de a-mi îmbunătăți ritualul de îngrijire, am început să țin cont și de ingredientele din produse. Am acordat mai multă atenție și nevoilor pe care le are tenul meu. Fiind un ten mixt, cu tendință de îngrășare în zona T, am nevoie de produse care să curețe foarte bine. La capitolul hidratare, caut ceva care să hrănească intens, dar să intre repede în piele și să nu lase film gras.

Reguli în alegerea produselor

Impropriu numite reguli, aceste principii stau la baza alegerii produselor mele de îngrijire. Cel mai important este, din punctul meu de vedere, să ne cunoaștem tipul de ten. Bineînțeles că el se poate modifica puțin de la un anotimp la altul. Sau odată cu anumite transformări prin care trece corpul nostru, cum ar fi sarcina. Dar atâta timp cât nu cunoaștem tipul de ten, nu vom putea aplica produsele potrivite. Tenul mixt nu are nevoie de texturi uleioase. La fel cum cel uscat nu va putea fi hidratat suficient de o textură lejeră, aerată.

Unul dintre ingredientele de care mă feresc în produsele de îngrijire este alcoolul denat. Așa cum apare peste tot, este un fel de bau bau al rutinei de skincare. Ce face el atât de rău este că usucă pielea și o poate irita. Găsit în multe tipuri de produse, este cu preponderență întâlnit în formule destinate tenului mixt sau gras, pentru că promite matifiere. Ce face el, de fapt, nu este să matifieze, ci să usuce. Nu e moarte de om dacă se află la coada listei de ingrediente, dar eu evit produsele care îl conțin printre primele 3.

La fel ca și alcoolul, parfumul nu este cel mai bun prieten al pielii. Mai ales dacă tenul tău este unul sensibil, este foarte probabil să-l irite. Nu am avut niciodată probleme cu parfumul din produse de îngrijire sau de make-up, dar încerc, pe cât posibil, să îl evit. Îmi place mai mult în cremele pentru corp sau în parfumurile propriu zise.

Gel curățare Cerave

Întâi curățăm tenul

Cel mai important este să curățăm tenul, înainte de a aplica orice altceva pe el. Am auzit varianta de curățare cu apă termală, pe care nu am încercat-o niciodată. Prefer să aleg metoda clasică, cu apă de la robinet și un gel pentru curățare. Gelul pe care îl folosesc momentan este cel hidratant de la Cerave. Sunt foarte mulțumită de el pentru că este primul care nu îmi usucă fața. Cu toate celelalte produse de acest gen pe care le-am folosti simțeam că ,,mă strânge fața” după curățare.

Nu mai am foarte mult din acest produs de la Cerave, așa că mi-am cumpărat deja unul de back-up. De data aceasta, am ales varianta care face spumă. Produsele de curățare de la Cerave le-am găsit în Bebe Tei, iar eu am varianta de 473 de ml. Prețul a fost de 39 de lei, iar acesta este linkul de la care poate fi comandat.

Foarte important de menționat la acest capitol este că folosesc prosoape de hârtie pentru a mă șterge pe față. Poate nu este cel mai eco friendly comportament, dar aceasta este varianta care funcționează pentru mine. În vremea în care mă ștergeam cu un prosop normal, special pentru față, aveam mereu brobonele pe frunte. Așa mi se pare că totul este mai igienic, pentru că prosoapele de hârtie sunt de unică folosință.

Tonifierea este și ea importantă

Loțiunea tonică este următorul pas în rutina mea. După ce am uscat bine tenul, pe o dischetă demachiantă aplic loțiune tonică și o masez pe toată fața. Am grijă să evit zona ochilor și a gurii, pentru că sunt mai sensibile în cazul meu. Scopul ei este de a regla PH-ul pielii, după aplicarea produselor de curățare.

Momentan folosesc o loțiune de la Oriflame, din gama Optimals. Promite să ofere strălucire și luminozitate tenului, dar nu am observat vreo îmbunătățire în acest sens. Totuși, fiind o loțiune tonică, nu mă aștept să observ schimbări majore peste noapte. Impactul ei se vede, mai degrabă, în timp.

rutina de îngrijire

Hidratare și protecție solară

Cum spuneam mai sus, tenul meu este mixt, deci nu are nevoie de vreo hidratare extraordinară. Astfel, pentru mine este suficient să folosesc o singură cremă, atât pentru hrănire, cât și pentru protecție solară. De când am introdus acizii în rutina mea de îngrijire, nu mai trece nicio zi fără să aplic factor de protecție. Pentru că acești acizi fotosensibilizează tenul, crema cu SPF nu mai este opțională. Altfel aș risca să rămân cu pete pigmentare inestetice sau chiar arsuri solare.

Am încercat la început crema cu lapte de capră de la Ziaja. Mi-a plăcut textura ei, consistența era densă, hrănitoare, iar mirosul foarte plăcut. Îmi plăcea mult aroma ei pentru că dădea impresia unui produs ,,curat” din punct de vedere al ingredientelor. Am scris mai multe despre ea aici.

Totuși, crema de la Ziaja avea SPF prea mic, iar odată cu venirea verii mi-am dorit extra protecție. Așa am ajuns să folosesc celebra cremă de la Bioderma Photoderm Max 50+, despre care tot vorbesc. Textura ei este foarte fluidă, intră repede în piele și protejează eficient împotriva razelor solare. Vara mi se părea, uneori, că lasă un finish puțin prea luminos pentru tenul meu mixt, dar asta doar în zilele foarte călduroase. Este ideală pentru această perioadă a anului, când am nevoie de puțin mai multă hidratare. Mai multe detalii despre textura și aplicarea produsului am povestit în articolul de aici.

Bioderma Photoderm max 50+

Acestea sunt produsele pe care le folosesc eu pentru rutina de dimineață. Apoi aplic machiajul și revin seara cu rutina de demachiere. O să o detaliez și pe ea într-un articol viitor, pentru că este puțin mai complexă.

Sunt curioasă dacă aceste produse se regăsesc și în rutina voastră de îngrijire. Dacă da, vă invit să îmi spuneți în comentarii care este favoritul din acest articol.

Pupici

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Foreo luna go - review - Antonia Daria
  martie 2, 2020 at 7:34 am

  […] pe care le foloseam deja. Pentru mai multe detalii despre aceste produse, am scris articolele cu rutina de dimineață și rutina de seară. Mi-am dorit atât de mult acest device pentru curățarea tenului, încât […]

 • Reply
  Ce sunt punctele negre și cum scăpăm de ele - Antonia Daria
  aprilie 16, 2020 at 6:34 am

  […] dar nu e radical diferită. Rutina anterioară de îngrijire pentru dimineață poate fi citită aici, iar cea de seară aici. Am vorbit mai multe și despre primele două ingrediente în parte. […]

 • Leave a Reply