skincare

Rutina de seară

rutina de seară

Rutina de seară este, cred eu, cea mai importantă parte a ritualului de îngrijire. Sigur că și în cea de dimineață este foarte important cum ne pregătim tenul, însă în cea de seară cu atât mai mult. Peste noapte, nu mai aplicăm produse suplimentare, cum se întâmplă ziua cu cele de machiaj. Astfel, cremele, serurile și uleiurile au timp să se absoarbă și să acționeze în profunzime. Bineînțeles că, la fel ca dimineața, este foarte important să folosești produse adecvate tipului tău de ten.

Demachierea

Primul și cel mai important pas al rutinei de seară este demachierea. Fie că ai purtat machiaj, sau doar cremă cu SPF, trebuie îndepărtată orice urmă de produs. De-a lungul zilei, peste acele produse, pe ten au mai ajuns și particule de praf, ori transpirație. De aceea este foarte important să revenim cu dischete demachiante până când nu mai este nicio urmă pe ele.

De obicei folosesc apă micelară pentru acest pas și dischete demachiante. Produsele care mi-au plăcut cel mai mult la acest capitol sunt Elmiplant și Gerovital. De la Elmiplant am încercat toate variantele până acum, mai puțin cea detox, dar nu pot să spun că am văzut vreo diferență majoră între ele. Îmi place foarte mult faptul că nu îmi irită zona ochilor, oricât de mult aș insista. Ce nu îmi place este ambalajul produselor în mărime mare, pentru că mi se pare că au capacul foarte slab. Asta nu influențează cu nimic calitatea produsului și este o remarcă subiectivă.

apa micelara elmiplant

Curățarea

Chiar dacă machiajul a fost îndepărtat cu apă micelară, ulei sau lapte demachiant, în funcție de preferințe, nu este suficient. Există resturi de machiaj care pot rămâne pe ten și care nu se văd. În plus, toate aceste produse de curățare trebuie îndepărtate de pe ten. Pentru acest pas din rutina de seară folosesc geluri de curățare, iar la final prosoape de hârtie. Încep prin a-mi umezi bine tenul, apoi aplic produsul de curățare pe degete, îl masez puțin acolo și apoi îl aplic pe față. Produsele care fac spumă trebuie masate între degete până când începe să se formeze spuma respectivă.

Momentan folosesc gelul de curățare hidratant de la Cerave. Îmi place foarte mult produsul pentru că nu îmi usucă tenul și îl lasă foarte fin. Eu am varianta care nu face spumă și trebuie să recunosc că a fost puțin ciudat la început, nefiind obișnuită cu el. Mi se părea că nu o să curețe, că mai e nevoie să insist cu el, însă m-am obișnuit repede cu textura. M-a atras faptul că nu are parfum, alcool și îmi oferă o senzație de hidratare.

Gel curățare Cerave

Serurile

Eu am tenul mixt, iar problemele cu care mă confruntam erau excesul de sebum, coșurile micuțe din zona bărbiei sau de pe nas și punctele negre. Am simțit nevoia să introduc pași suplimentari în rutina de seară, care să îmi îmbunătățească aspectul tenului. Nu am avut niciodată probleme cu acneea sau cu alte probleme serioase, însă îmi doresc un aspect cât mai plăcut. Astfel am început să folosesc Acid salicilic, apoi Niacinamide zinc. Primul produs este potrivit pentru tenul mixt spre gras și ajută cu coșurile, punctele negre, aspectul luminos și uniformizat al tenului. Cel de-al doilea este potrivit pentru excesul de sebum și urme lăsate de coșuri.

Am început cu Acidul Salicilic de la The Ordinary, dar în toamna aceasta nu l-am mai găsit pe piață. După o perioadă, am fost nevoită să trec la cel de la Revox, care îmi place puțin mai mult. Diferența dintre ele este foarte mică, la nivel de textură. Cel pe care îl folosesc acum îmi place că poate fi masat în ten. Cel de la The Ordinary trebuia tapotat ușor, pentru că se transforma într-o spumă dacă era masat.

Despre Niacinamide zinc nu pot să spun că a fost un produs revoluționar pentru tenul meu, dar mi se pare că se completează bine cu Acidul. Nu îl aplic la fel de des, ce-i drept, dar nu am văzut schimbări majore. Într-adevăr tenul meu nu mai secretă chiar atât de mult sebum, dar este datorită tuturor schimbărilor făcute în rutină. Urmele de la coșuri au fost și ele diminuate, însă nu în totalitate. Mi-au rămas câteva pete fine în zona bărbiei. Mai multe despre produse și aplicare am scris în articolele de aici și aici.

Niacinamide Zinc de la The Ordinary

Hidratarea

Ultimul pas din rutina mea de seară este hidratarea. După ce am pregătit tenul și am aplicat seruri, sigilez totul cu o cremă hidratantă. Momentan o folosesc pe cea de la Cerave, despre care am scris un articol aici. Îmi place la ea faptul că oferă o senzație intensă de hrănire și nu lasă film gras pe față. Aplic o cantitate mică, pe care o masez pe față și gât, prin mișcări circulare.

Pentru un plus de hidratare, am început din septembrie, cam așa, să folosesc un booster hidratant. Este un produs cu consistență foarte lichidă, dintr-un recipient cu pipetă. Aplic crema de față în palmă, apoi pun o picătură de booster și amestec foarte bine. Întind apoi tot amestecul ca pe o cremă obișnuită. Am observat că tenul este mai strălucitor și are un aspect sănătos. Acest booster poate fi găsit aici.

rutina de seară

Aceștia sunt pașii pe care îi urmez eu în rutina mea de îngrijire, pentru a mă asigura că tenul meu primește tot ce are nevoie. Astfel obțin un aspect sănătos și previn problemele care pot apărea. Articolul vine în completarea rutinei de dimineață, pe care o poți citi aici. Sunt curioasă dacă aceste produse se regăsesc și în rutina ta de îngrijire, iar dacă da, care dintre ele.

 

Pupici

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply