skincare

Secretul unui ten cu aspect perfect

rutina de ingrijire

De machiat, ne machiem, dar de îngrijit tenul, când? E foarte frumos să îți aplici un fond de ten cu aspect luminos. Să îți conturezi pomeții cu pudra preferată pentru a părea mai plini. Să pui un strat generos de iluminator, să se vadă din avion. Nimic mai adevărat. Dar mai e la fel de plăcut seara să îndepărtezi toată minunea aia de pe față? Nu prea cred. Totuși, să adormi fără să te demachiezi ar trebui pedepsit prin lege. Eu nu cred că există crimă mai mare decât să îți sufoci tenul cu toate produsele aplicate. Plus stratul de praf care se adaugă  peste zi. Iar tenul tău, săracul, numai să arate bine nu mai poate după un asemenea chin.

Totuși, am exagerat puțin, ca o drama queen ce sunt cu acest scenariu tragic. Sunt sigură că ai avut și tu seri în care nu ai mai avut energia necesară să respecți o rutină de îngrijire completă. Ai apelat, deci, la soluția salvatoare: șervețelele demachiante. Nu spun că sunt bune. Dar la o adică sunt mai bune decât machiajul lăsat pe ten întreaga noapte. Plus că te ajută și cu procesele de conștiință. Nu ți-ai mai lăsat chiar așa fața să se chinuie, în momente în care ea trebuia să se regenereze.

E o dovadă de maturitate să înțelegi că un machiaj bun pleacă de la o rutină de îngrijire corectă. Degeaba ești invidioasă pe fata aia din metrou, care avea tenul perfect și fondul de ten se așeza fără cusur. Și nu mai poți să te amăgești gândindu-te că e photoshopată. Sau că și-a pus filtru la filtru. O vezi și tu, e lângă tine, tenul ei chiar arată impecabil. Nu e nici chestie de gene, cum sunt fetele care susțin că mănâncă și nu se îngrașă. Să zici că nu ai ce să-i faci tenului, că așa e el. Treaba cu îngrijirea e că fața te tratează așa cum o tratezi și tu. Ai grijă constant de ea, îți e cea mai bună prietenă. Nu ai grijă de ea, îți strică ziua când ți-e lumea mai dragă.

perie de curatare

Multă vreme am crezut că e suficient să folosesc niște apă micelară și machiajul meu fuge cât vede cu ochii. Dar am început citesc în stânga și în dreapta, m-am uitat la tutoriale. Am acordat mai multă atenție rutinei mele și am văzut că nu e deloc așa. Cel mai simplu și convingător experiment pe care am putut să îl fac, a fost să privesc prosopul. Am făcut asta după ce m-am demachiat și mi-am curățat tenul cu un gel.

Prima dată m-am mai șters o dată la ochi, am zis că nu văd bine. De unde să mai am eu urme de fond de ten? Tocmai am terminat de plimbat dischetele demachiante pe față. Și o mai făcusem și cu mișcări circulare, până în firele de păr. Exact cum văzusem eu la fetele alea de pe YouTube. A doua seară la fel, a treia tot așa, până când m-am convins. Într-adevăr simpla demachiere nu este suficientă.

Apoi am început să observ și îmbunătățiri pe tenul meu și chiar arăta mai bine. Nu imediat ce l-am spălat cu un gel de curățare, ci în timp. Adăugând acest pas în rutina mea zilnică, atât dimineața, cât și seara. Văzând rezultatele, am vrut să îmbunătățesc și mai mult lucrurile. Așa că am încercat o perie de curățare. Citisem eu că te ajută să îndepărtezi în profunzime resturile de machiaj, că stimulează circulația la nivelul feței. Părea un produs revoluționar. Mi-am zis că e musai să încerc și eu așa ceva. Astfel mi-am cumpărat peria de curățare Skin Pro Sonic 3 – in – 1 System, de la Oriflame. Nu pot să spun că am văzut schimbări drastice în vreo zonă anume, dar aspectul total a fost simțitor îmbunătățit.

curatare faciala

Peria vine cu 3 capete, fiecare având o întrebuințare diferită. Unul este pentru curățare, celălalt pentru masaj, iar al treilea pentru exfoliere. Cel mai des le-am folosit pe primele două, dar nici ultimul nu a fost pe deplin neglijat. Motivul pentru care nu am întins la fel de mult mâna după el a fost faptul că am introdus un exfoliant chimic în rutina mea.  Deci nu îmi doresc să îmi abuzez tenul. Îmi place mult la această perie faptul că poți schimba capetele foarte ușor între ele. Doar rotești și capătul iese. De asemenea, îmi place faptul că este pe baterii. Așa că nu trebuie să am grijă să o încarc înainte de utilizare.

Capătul pentru curățare este format din 5 rânduri de perișori foarte moi. Aceștia masează fața în timp ce îndepărtează urmele de machiaj. De obicei îmi umezesc tenul, umezesc și capătul, aplic gel de curățare pe față și încep să masez. Un plus îl reprezintă faptul că are un program inteligent. Astfel te anunță cât timp ar trebui menținut aparatul pe fiecare zonă.

Este recomandat să îl plimbi 20 de secunde în zona frunții. Tot atât în zona bărbiei și câte 10 secunde pe fiecare obraz. Într-un minut toată treaba e gata, iar tenul tău îți va mulțumi pentru asta. Când trec cele 20, respectiv 10 secunde, aparatul scoate un sunet și se rotește în sensul opus. Totul ca tu să îți dai seama că e timpul să treci la următoarea zonă. Capătul pentru masaj îmi place să îl folosesc cel mai mult după ce îmi aplic o mască de tip șervețel. Mi se pare ideal pentru a masa produsul rămas pe ten după îndepărtarea bucății de hârtie. Oferă astfel și un plus de fermitate. Îmi aplic măști o dată sau de două ori pe săptămână, așa că este suficient să îl folosesc cu această ocazie.

perie de curatare

Atât perii de curățare, cât și capătul metalic pentru masaj sunt ușor de curățat. Capătul pentru exfoliere este din silicon, la fel de simplu de întreținut ca primele două. Aparatul vine cu un suport, numai bun de sprijinit. Poți astfel să îl păstrezi pe măsuța de toaletă sau pe orice altă suprafață. Eu am ales să îl țin în cutie momentan, dar mă gândesc să folosesc acest accesoriu în viitor. Pentru rezultate optime, este recomandat să folosești capătul 3 luni. Alături de aparat, în catalog poți găsi perii de schimb. Asta înseamnă că nu e nevoie să îl schimbi cu totul după cele 3 luni.

De când am inclus acest produs în rutina mea de îngrijire, tenul meu chiar arată și se simte mai bine. Am văzut primele rezultate după 2-3 săptămâni, când am remarcat aspectul mai neted și o ușoară luminozitate. Chiar dacă toate astea ar fi în capul meu, doar pentru că știam că am introdus un pas suplimentar și așteptam schimbări, un lucru știu sigur: pielea mea este curată și poate să respire întreaga noapte.

curatare faciala

Te invit să îmi spui în rubrica de comentarii dacă rutina ta de seară include acest pas. Dacă da, cât de repede ai văzut rezultate și care au fost acestea?

Pupici

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Crema de față de care nu mă mai satur - skincare Antonia Daria
  februarie 11, 2019 at 7:41 am

  […] Secretul unui ten cu aspect perfect […]

 • Reply
  Măștile de față - tipuri și beneficii - skincare Antonia Daria
  februarie 21, 2019 at 7:32 am

  […] Secretul unui ten cu aspect perfect […]

 • Leave a Reply