Make-up

Sprâncenele la control

Ne place sau nu, aspectul sprâncenei influențează cel mai mult expresia feței. De la forma perfect conturată, cum vedem pe Instagram, la niște dreptunghiuri trasate cu liniarul e doar un pas. De cele mai multe ori, pasul final. Adică baza sprâncenei. Aspectul ei dictează eșecul sau reușita întregului machiaj.

Trasezi un chenar bine definit și începi să îl colorezi. Doamne ferește să depășești, umpli totul în interior. Exact cum ai învățat la grădiniță. Ai grijă să fie opac, să nu se vadă tonuri diferite sau liniile desenate. Dacă până aici te identifici, situația nu e tocmai roz. Iei o dischetă cu demachiant, ștergi totul și uiți că ți-ai făcut vreodată sprâncenele așa.

Nu suntem la matematică sau la vreun concurs de pictură. Nu trebuie să le facem din rotunjite pătrate, sau să dea impresia unui desen tehnic. Ele trebuie doar să urmeze forma naturală a sprâncenelor tale și să îți încălzească privirea. Să completeze machiajul și să scoată ochii în evidență. Chiar dacă ne avantajează forme și culori diferite, există niște principii de bază. Ele ne fac viața mai ușoară și sunt general valabile.

produse pentru sprancene

Să începem cu… începutul

Punctul cel mai bine definit este arcul sprâncenei. Ca să te asiguri că nu dai greș și nu ajungi la povestea horror de mai devreme, poți chiar să începi de aici. Eu folosesc o pomadă pentru a le contura, așa că îmi e cel mai ușor să pornesc din această zonă. Așa mă asigur că aplic uniform culoarea și că nu am prea mult produs la bază. Dacă aș începe aplicarea dinspre bază spre capătul sprâncenei, aș avea toate șansele să obțin efectul contrar celui dorit. Adică o culoare opacă la început și difuzată la capăt.

Fie că preferi pomada, gelul, sau fardul blendingul este prietenul tău cel mai bun. Pe lângă faptul că ascunde urmele de pensulă, oferă un aspect mult mai natural. Trecerea se face gradual, iar excesul de produs rămâne pe acea periuță cu care pietpănăm la final. Dacă alegi fardul, îți recomand să folosești două culori. Una mai deschisă, spre bază, iar cea mai închisă dinspre arc spre coadă. Când vine vorba de pomadă, te poți juca cu intensitatea pentru a obține același efect gradual.

Intensitatea conturării variază în funcție e cea a machiajului. Dacă vrei să faci ceva mai complex pe pleoape, eu te sfătuiesc să conturezi sprâncenele mai soft. Folosind o paletă ca Desert Dusk, despre care găsești un articol aici, eu aș obta pentru o conturare naturală.  Poate deveni obositor pentru ochi să aibă două puncte de interes atât de apropiate. Iar noi dorim să surprindem prin machiaj, nu să dăm dureri de cap. E o regulă nescrisă, dar care te poate scăpa de situațiile neplăcute.

gel si rimel de sprancene

Să continuăm cu un produs minune

Acum că am vorbit puțin despre sprâncene, pot să-mi dezvălui secretul. KA Brow de la Benefit, acesta este singurul meu as din mânecă. Nu petrec o oră în fața oglinzii să conturez o sprânceană. Nu mă folosesc de corector la final și nici de vreun șablon anume. Pur și simplu, acest produs face jumătate din treabă singur. Unde mai pui că vine și cu pensulă?

Sunt înnebunită după acest produs și nu l-aș da din mână pentru nimic. Cel puțin nu acum. Nu am descoperit o textură mai lejeră, mai ușor de folosit. Nici nu simt că produsul e acolo, dar el stă nemișcat întreaga zi. Consistența lui ceroasă îl face simplu de aplicat și dificil de îndepărtat. Nici măcar vara, cu toată căldura și umezeala care vin la pachet, produsul nu se dădea dus.

Ca și cum nu era de ajuns, este și un produs foarte spornic. Eu am acest recipient din luna aprilie și am consumat abia jumătate. Cu toate astea, nu dă semne că ar vrea să se usuce. Nu și-a schimbat absolut deloc textura și culoarea. În orice condiții a fost păstrat și transportat, a dat dovadă de eroism și a rezistat exemplar.

conturarea sprancenelor

Despre produsul- minune

Eu am varianta mini și mi se pare că am făcut o alegere foarte bună. Nu am stat cu frica de a consuma produs, doar pentru a nu se usca. Ajunge să atingi o dată pomada cu pensula, iar cantitatea este suficientă pentru o sprânceană. Încep de la arc spre vârf și am grijă să definesc totul cât mai bine. Apoi revin la arc și o iau în partea opusă, tot mai aproape de bază. În acest fel, în partea interioară nu mai am prea mult produs și pot crea efectul de ombre.

Revin cu o perie de sprâncene și pieptăn totul. Așez firele de păr și le ajut să se fixeze. Odată întărit produsul, sprâncenele mele stau nemișcate întreaga zi. Ca un bonus a tot ceea ce am povestit aici, KA Brow vine și cu o pensulă. Fină și precisă, este ideală pentru trasarea conturului, dar și pentru a desena fire.

M-a bucurat foarte mult acest detaliu pentru că m-a scăpat de o grijă. Într-o continuă căutare de pensule pentru sprâncene, acest produs m-a mai potolit. Ba erau prea stufoase, ba erau prea subțiri, nu reușeam să nimeresc nicio pensulă bună până la aceasta. Pe lângă faptul că este fabricată din fire calitative, nici nu reține prea mult produs. Curățată cu soluția de pensule de la Ebelin, este gata pentru o nouă utilizare în doar câteva minute.

pomada de sprancene

Am găsit și o variantă mai soft

Produsul minune a fost cumpărat din Sephora, unde se găsesc mai multe produse de la Benefit. Dacă te interesează K Brow, ai linkul aici. În momentul în care mi l-am achiziționat, varianta mini era disponibilă numai în nuanța 3. Nu a fost o problemă pentru mine, deoarece chiar ea mi se potrivea. S-ar putea ca între timp lucrurile să se fi schimbat. Cel mai sigur este să verifici înainte de a cumpăra.

Când vreau un look foarte natural, sau nu folosesc alte produse de machiaj, mai apelez la  gelul de sprâncene de la Giordani. Acesta le uniformizează, poate fi folosit pentru a umple mici goluri și ține firele de sprânceană în loc. Nu are o putere extraordinară de fixare, dar nici nu îmi doresc sprâncene lipite de frunte. Plus că are un ambalaj super drăguț și elegant. Este exact ce vreau într-o zi fără make up.

Cam acestea sunt produsele după care întind mâna când vine vorba de sprâncene. Fie că le vreau mai conturate sau mai naturale, știu că mă pot baza pe ele. Iar rezultatul este întotdeauna cel așteptat. Mă bucur că le-am descoperit de la început și de atunci numai spre ele fug.

conturarea sprancenelor

Sunt curioasă ce produse de sprâncene folosiți și dacă le preferați mai conturate sau mai naturale.

Pupici

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Produse high end - Make-up products Antonia Daria
  februarie 28, 2019 at 7:33 am

  […] Sprâncenele la control […]

 • Reply
  Maybelline Tattoo Brow - review și păreri Antonia Daria
  februarie 3, 2020 at 7:38 am

  […] Sprâncenele la control […]

 • Leave a Reply