skincare

Spray cu SPF Altruist

SPF Altruist

Chiar dacă ne apropiem deja de sfârșitul verii, protecția solară este importantă tot anul. Îmi place să încerc produse și texturi noi și la acest capitol. Așa am ajuns să cumpăr primul produs de tip spray cu SPF Altruist, pe care credeam că o să-l pot aplica peste machiaj. Deja mă vedeam reaplicându-l în mijlocul zilei, pentru un plus de protecție și eram foarte entuziasmată. În mintea mea, nicio rază de soare nu mai avea cum să pătrundă prin stratul de SPF aplicat.

Dar nu a fost chiar așa, pentru că odată ajunsă acasă am început să citesc mai atentă eticheta. Iar acolo scria că nu poți aplica spray-ul direct pe față. El trebuie pulverizat mai întâi în palme, iar abia apoi aplicat pe față. Deci scopul pentru care a fost cumpărat nu mai putea fi atins. De aici am învățaț să nu mă mai entuziasmez chiar așa și să citesc în magazin eticheta. Cred că m-ar ajuta mult pe viitor.

Oricum, nu e vreo tragedie. Îl cumpărasem chiar înaintea unui weekend la mare, unde nu aveam de gând să port machiaj deloc. Urmează să mai plec într-o vacanță de o săptămână, în care presimt că nu va exista prea mult machiaj pe fața mea. Deci, produsul va fi folosit, nu va rămâne uitat într-un colț. După weekend-ul în care l-am tot aplicat, am reușit să-mi formez o idee despre produs, despre cum se înțelege pielea mea cu el.

Altruist

Unde îl găsiți?

De când cu produsele de la The Ordinary, am devenit mai responsabilă la capitolul protecție solară. Nu mai ies din casă fără să aplic crema de la Bioderma, căreia i-am făcut și un review. Acest spray cu SPF Altruist era menit să mă însoțească peste tot, ca doar să îl scot din geantă și să-l aplic peste machiaj. Cum acest lucru nu cred că se va întâmpla, rămâne să îl folosesc doar atunci când nu port machiaj.

Auzisem de multă vreme păreri bune la adresa produselor Altruist, în special despre cremele lor cu SPF. Când am văzut acest spray în Bebe Tei, am vrut neapărat să îl încerc. Mai ales că raportul cantitate-preț era unul foarte bun. Pentru 200 ml de produs am plătit 30 de lei. Destul de puțin, raportat la celelealte variante pe care le-am găsit la raft.

spray cu SPF

Aplicare

De aplicat, eu l-am aplicat exact cum scria pe ambalaj. Am pulverizat produs în palme, apoi am tapotat totul în piele. La fel fac și cu crema cu SPF, nu o masez, ci o tapotez. Așa simt eu că intră mai bine produsul, că se absoarbe mai ușor. Nu am folosit acest spray cu SPF Altruist ca protecție solară de bază, ci ca o completare a cremei de la Bioderma. După ce stăteam o perioadă la plajă și transpiram, sau după ce ieșeam din apă, reaplicam produsul ca să mă asigur că nu îmi ard fața.

După prima aplicare am putut să înțeleg de ce nu se pulverizează direct pe față. Este un produs super bogat în alcool, fiind al doilea ingredient din listă. Chiar și pulverizat în palme, se simte foarte puternic mirosul. Atât pe mâini, cât și pe față, produsul este foarte uleios. Mă așteptam ca odată tapotat să dispară luciul, dar nu a fost deloc așa. Dacă finishul cremei de la Bioderma era unul natural, dar luminos, după acest Spray cu SPF Altruist finishul este dewy.

Nu mă deranjează în mod special acest lucru, pentru că oricum sunt mai mult în apă decât pe plajă. Plus că nu mă aștept să am tenul mat cât stau la soare, dar într-un alt context clar nu este pe placul meu. Pe tub scrie că poate fi aplicat și pe corp. Acolo nu aș avea o problemă cu această textură. Poate ar fi chiar foarte plăcută, pentru că ar evidenția frumos bronzul. Dar nu știu sigur, pentru că nu am încercat încă.

Spray cu SPF Altruist

Concluzii

Dacă ar fi să recumpăr un spray cu SPF, nu cred că m-aș întoarce la cel cu SPF Altruist, pentru că nu este exact ce căutam eu. Este numai bun pentru o zi pe malul mării, pentru că s-a comportat eroic în lupta cu soarele, dar nu și în alt context. O să folosesc tubul până la capăt, pentru că nu îmi place să arunc produsele. Mai mult, nu e atât de rău încât să nu poată fi folosit, nu mă înțelegeți greșit. Doar că, din vina mea, nu a corespuns cu așteptările pe care le aveam. Produsului în sine nu pot să-i reproșez nimic, poate doar finishul puțin cam lucios, dar e din nou ceva subiectiv.

Sunt curioasă dacă ați încercat acest spray cu SPF Altruist. Dacă da, vă invit să îmi spuneți în comentarii cum vi s-a părut. Vă aștept și pe Instagramul meu, unde postez poze și filmulețe legate de articole!

 

Pupici

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply