Lifestyle

Tips and tricks în Malaga

Malaga

Am revenit cu al doilea articol din seria tips and tricks, în Malaga de data aceasta. Dacă prima dată v-am povestit aventurile mele în Milano, astăzi vorbim despre altă destinație. Însorită, colorată și plină de viață, este locul ideal pentru o vacanță. Eu m-am bucurat de peisajele de acolo timp de o săptămână, timp în care am avut parte de tot felul de experiențe. Cred că a fost sejurul cu cele mai intense și contrastante trăiri din ultima perioadă.

Ne-am dorit să ne bucurăm cât mai mult posibil de împreujrări, așa că ne-am cazat în două locuri diferite. Primele cinci nopți au fost petrecute în Marbella, iar ultimele două în Malaga. Din prima locație eram aproape de Gibraltar și Ronda, așa că le-am bifat și pe ele. Era păcat să le ratăm. Am fost atât de fascinată de Gibraltar, încât o să îi dedic un articol separat.

Am plecat cu un zbor direct, care a durat aproximativ patru ore. De cum am aterizat, au început să apară peripețiile. Am mers direct la biroul de închireri auto din terminalul sosiri. De aici trebuia să ridicăm mașina rezervată. Însă lucrurile începeau deja să se complice. Ba nu au recunoscut asigurarea plătită în țară, ba că se percepe o taxă suplimentară pentru protecția cheii. Detalii care nu au fost de la început menționate. Concluzia: alegeți pachetul basic în țară și adăugați la destinație asigurarea. Mereu o să fie dispuși să vă adauge costuri suplimentare, să vă ramburseze banii e mai greu.

Malaga

Malaga

După acest început promițător, am vrut să ne bucurăm de Malaga. Să o admirăm în toată splendoarea ei. Am fost plăcut surprinsă de peisajele găsite și de oamenii primitori. Am avut o surpriză care să mai detensioneze ziua. Duminica după amiază unele obiective pot fi vizitate gratuit. De exemplu Alcazaba, o fortăreață medievală superbă. De aici se poate observa întreg orașul, dar mai ales portul. Pentru cei care nu doresc să urce pe scări până își dau sufletul, există un lift care te lasă exact în vârf. Tot ce trebuie să faci este să te bucuri de priveliște.

Mâncarea găsită aici a fost foarte bună. Mă gândesc și acum la pastele cu creveți pe care le-am savurat, și care îmi vor aminti de această vacanță. Nici la înghețată nu s-au lăsat mai prejos. Aproape de plajă sunt multe tarabe cu înghețată artizanală. Trebuie neapărat să o gustați! Cu zeci de arome și culori, nu mă mai săturam de ea! Faptul că am mâncat într-o zi doar înghețată, vă spune ceva?

Malaga

Tot aici am fost prima dată și la Primark. Daaa, chiar au acest magazin minunat. Am plecat de acolo cu două sacoșe. Partea cea mai interesantă a fost să le găsesc loc într-un bagaj de mână. Dar cum nicio provocare nu e imposibilă, mi-am pus la încercare abilitățile de împachetare strategică. Și am câștigat. Ugg-uri, cămăși sau săculeți parfumați, toate au venit cu mine acasă.

Plaja și locul de cazare mi-au plăcut mai mult aici. Nu mă pot plânge nici de Marbella, dar nisipul părea mai fin și apa mult mai caldă. Știu că mai ține și de curenți, noroc și alți factori pe care nu îi poți controla. Dar asta a fost experiența noastră. Plaja era într-adevăr mai îngustă, dar nu a fost ceva deranjant. Era loc suficient pentru toată lumea.

malaga

Marbella

Aici peripețiile noastre au continuat, de cum am ajuns la cazare. Pe Booking rezervasem un apartament cu două paturi de două persoane, și o canapea. Anunțul suna bine, locul părea echipat cu tot ceea ce aveai nevoie. Realitatea era însă foarte diferită. Paturile erau doar de o persoană. Iar obiecte precum prosoape sau lenjerii lipseau cu desăvârșire. Vederea la piscină a fost cireașa de pe tort. Într-adevăr, de pe fereastră se vedea foarte bine piscina hotelului de lângă noi.

Am contactat proprietarul, care părea sincer surprins de cele găsite. Domnul susținea că nu menționase nimic de paturile duble sau de vederea la piscină. După lungi negocieri, am fost mutați într-un alt apartament. Acesta era mult peste cele prezentate în anunțul de pe site, și ne-a schimbat total starea de spirit. Cred că aș fi rămăs cu un gust amar, dacă eram nevoită să stau în primul apartament.

 

Plaja era foarte largă, încăpătoare. Erau locuri amenajate atât pentru șezlonguri, cât și pentru prosoape. Apa a fost destul de rece, chiar dacă temperaturile erau ridicate. Au fost și valuri în câteva zile, suficiente cât să ne împiedice să înotăm. Cât era ziua de lungă, pe plajă se plimbau cunoscuții vânzători de fake-uri, care lipseau cu desăvârșire în Malaga. Trebuie să recunosc că deveneau ușor enervanți cu insistența lor. Dar poliția locală avea grijă să îi alunge imediat.

Mâncarea era foarte bună, dar semnificativ mai scumpă față de Malaga. Prețurile ajungeau să fie chiar duble pentru unele preparate. Oferta era însă mult mai variată, fiind mai multe restaurante. Orice iubitor de dulce ajunge aici, trebuie neapărat să treacă pe la Cofetăria Marbella. Este Raiul pe Pământ. Cu zeci de sortimente de torturi, prăjituri și bomboane. De nici nu mai știam în ce direcție să mă uit. Fiecare sortiment avea o aromă unică, chiar dacă uneori aspectul era asemănător.

Cofetaria Marbella

Ronda

Fascinant oraș. Drumul e presărat cu peisaje unice și seamănă puțin cu Transfăgărășanul nostru. Ideea în sine, de oraș construit în jurul unei prăpăstii, îți trezește imediat curiozitatea. Nu este foarte mare, drept pentru care poate fi străbătut ușor la pas. Pe lângă prăpastia tramsformată în obiectiv principal, nu sunt foarte multe atracții. Așa că o după-amiază este suficientă. Clădiri pline de istorie, păstrate în timp, sunt gata să își spună povestea.

Ronda

Aici am ajuns și eu să gust Paella de la mama ei. Gustoasă este foarte puțin spus. Am profitat de un meniu cu tapas, ca să încerc preparatele lor locale. Un aperitiv, un fel principal, unul secundar și desert au fost bine venite după câteva ore de vizitat. Am ales un loc mai micuț, deoarece voiam ceva tradițional. Și neapărat gătit acolo. Am mâncat fiecare preparat până la ultima bucățică. Niciunul nu mi-a dat ocazia să strâmb din nas. Fiecare în parte era o poveste culinară.

Soare, mare și experiențe unice. Asta îmi vine în minte când mă gândesc la vacanța mea în Malaga. Am plecat de acolo cu amintiri plăcute, cu poze frumoase și cu dorința de a reveni pe aceste meleaguri. Cu bune și rele, nu aș schimba nimic din săptămâna petrecută acolo.

mancare Marbella

Sunt curioasă dacă ați ajuns și voi prin Malaga. Dacă da, vă invit să îmi povestiți experiența voastră!

Pupici

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply